13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele s-au distrat cu Camerunul

Tricolorele s-au distrat cu Camerunul

Pentru nationala României, emotiile meciurilor dificile din grupa vor incepe abia astazi. Elevele lui Tadici urmeaza sa intâlneasca Ucraina, Franta si Macedonia.


Dupa primele doua zile ale Campionatului Mondial din Rusia, România este in grafic, tricolorele reusind doua victorii facile, este adevarat cu outsiderele grupei, Argentina si Camerun. Dupa 31-15 cu sud-americanele, ieri elevele lui Gheorghe Tadici au fost mult mai concentrate, zdrobind nationala africana la o diferenta de 31 de goluri, scor 50-19 (26-8). Cu gândul la primul meci dificil al competitiei, cel de astazi cu Ucraina (ora 15.30, TVR 2), româncele au stabilit un record in privinta golurilor marcate intr-un joc la un turneu final. In primul sapte al nationalei si-au facut aparitia Luminita Hutupan si Steluta Luca, menajate in meciul de debut, portarul echipei Krim Ljubljana facându-si incalzirea prin câteva interventii de efect.


„Greul“ l-au dus extremele, Varzaru si Elisei fiind din nou principalele marcatoare ale echipei, alaturi de Farcau, Gâlca si Gogârla. De fapt, tricolorele nu au facut altceva decât sa exerseze faza de contraatac, inscriind din aproape toate pozitiile. România putea sa marcheze mai mult de 50 de goluri, cota de care se apropiase in minutul 50, insa handbalistele pregatite de cuplul Tadici – Musi s-au relaxat pe final, gândindu-se poate ca trebuie sa mai pastreze goluri si pentru confruntarea cu ucrainencele, mult mai importanta in privinta obiectivului propus, clasarea pe podiumul competitiei. Ultimele doua partide din grupa D ale tricolorelor vor avea loc vineri, de la ora 19.30, cu Franta, si sâmbata, de la ora 17.30, cu Macedonia, ambele urmând sa fie transmise de postul de televiziune TVR 2.


Rezultatele din prima zi


Iata rezultatele complete consemnate luni, in prima zi a Campionatului Mondial feminin de handbal, care se desfasoara la Sankt Petersburg: Grupa A: Olanda – Croatia 29-27, Rusia – Uruguay 43-16, Japonia – China 27-33; Grupa B: Ungaria – Australia 57-9, Slovenia – Coreea de Sud 42-35, Norvegia – Angola 36-30; Grupa C: Austria – Coasta de Fildes 32-21, Polonia – Germania 21-33, Danemarca – Brazilia 31-22; Grupa D: Ucraina – Camerun 34-23, România – Argentina 31-15, Franta – Macedonia 25-22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS