20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSa va faceti parul permanent? De ce nu?

Sa va faceti parul permanent? De ce nu?

Atunci când auziti de „permanent“, gândurile va duc automat catre bunica, matusa mai in vârsta, vecina pensionara de la parter si asa mai departe. Dar aceasta este o prejudecata. Adevarul este ca aproape orice femeie, indiferent de vârsta, poate recurge la un usor permanent, pentru a adauga un plus de volum si de forma parului sau.


Sa va faceti parul permanent este o decizie pe care trebuie sa o luati numai impreuna cu stilistul si numai daca aveti par sanatos, capabil sa suporte aceasta procedura, altminteri destul de traumatizanta., conform site-ului eva.ro.


Posibilitatile sunt numeroase: bucle lejere, spirale sau, asa cum spuneam, pur si simplu mai mult volum. Suna foarte tentant, insa, inainte de a trece la actiune, trebuie sa tineti cont de o serie de reguli pentru a evita doua „catastrofe“: deteriorarea grava a firului si obtinerea unui permanent care nu numai ca nu va avantajeaza, dar va poate determina sa nu mai vrei sa iesiti din casa ori sa nu va uitati in oglinda…


Ideal ar fi sa nu va fi vopsit. Compusii chimici din solutia pentru permanent sunt foarte agresivi si pentru parul natural – daca aici se mai adauga si faptul ca parul a fost vopsit, va puteti astepta la surprize neplacute: aspect mat, deshidratare, despicarea firelor la capete si, in cazuri extreme, rupere.


Trebuie retinut faptul ca un permanent dureaza, in medie, intre trei si sase luni – dar in nici un caz nu este recomandabil sa mergeti din nou la coafor in acest scop mai devreme de 12 saptamâni.


Firul de par trebuie pregatit de permanent


Textura firului este un criteriu esential, care raspunde la intrebarea: „Sa-mi fac permanent sau nu?“. Cu cât firul este mai subtire, cu atât permanentul va fi mai reusit si parul va avea un aspect mai frumos. Daca parul este aspru si foarte des, atunci ar fi bine sa renuntati la idea unui permanent.


Este adevarat ca stilistul trebuie sa tina cont de punctul dumneavostra de vedere si sa va respecte alegerea in privinta coafurii, dar numai in principiu.


Daca va spune ca buclele la care visati nu vor face decât sa va evidentieze si mai mult rotunjimea chipului, ar trebui sa-l credeti pe cuvânt. In fond, ceea ce veti face va va reinventa infatisarea…


Din moment ce vorbim despre o operatiune radicala, ar fi indicat sa va pregatiti parul in prealabil. Folositi un balsam cu potential intens de hidratare. Atentie, insa: nu aplicati acest produs decât cu minimum 24 de ore inainte de a merge la coafor. In caz contrar, exista posibilitatea ca firul sa fie prea hidratat si ingreunat, iar solutia pentru permanent sa nu-si faca efectul.


O data cu aceasta schimbare a infatisarii, se va schimba, intr-un fel, si stilul dumneavoastra de viata, in ceea ce priveste ingrijirea parului. Dupa permanent trebuie sa va spalati pe cap de doua – trei ori pe saptamâna, sa nu uitati niciodata de balsamul hidratant si sa va descurcati perfect parul. Daca veti omite acest lucru, dupa ce se usuca parul, exista riscul sa nu va mai puteti pieptana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS