15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii au rămas fără apă

Craiovenii au rămas fără apă

Mai bine de opt ore, craiovenii nu au beneficiat ieri de furnizarea apei. Acest lucru a generat nemulţumiri atât în rândul locatarilor, cât şi al conducerilor unităţilor de învăţământ, care susţineau că nu au fost informate.

Apa a fost întreruptă ieri în Craiova din cauza lucrărilor pe care Compania de Apă Oltenia (CAO) le-a efectuat la unul dintre compensatoarele de la staţia Şimnic. Potrivit directorului societăţii, Bebe Neacşu, conducta era veche şi deteriorată. Cum aceasta s-a spart, şefii companiei s-au gândit că, în loc să o repare, mai bine o schimbă. Zis şi făcut! De la primele ore ale dimineţii, muncitorii s-au apucat de lucru. Începând cu ora 11.00, furnizarea apei la staţia de la Işalniţa s-a întrerupt.

În timp ce unii craioveni au fost prevăzători şi şi-au oprit apă, alţii au fost luaţi prin surprindere. Au fost afectate şi unităţile şcolare, dar şi cele medicale.

Câţiva dintre reprezentanţii unităţilor şcolare contactaţi ieri au declarat că habar n-aveau de întreruperea furnizării apei.

Informate de GdS de lipsa apei

Conducerea Grădiniţei nr. 32 din Craiova a fost prevăzătoare şi şi-a făcut rezerve consistente. „Pe la ora 12.00 nu se oprise încă, dar curgea foarte încet. Am oprit circa 200 de litri de apă pentru bucătărie. Pentru astăzi va fi suficient, având în vedere că avem 85 de copii la program prelungit şi 90 la program normal“, a declarat Stela Pătru, directoarea Grădiniţei nr. 32.

La Şcoala nr. 18, potrivit declaraţiilor unuia dintre reprezentanţi, Compania de Apă Oltenia nu anunţase că va opri apa. Drept urmare, aceştia au rămas uimiţi când au fost informaţi de GdS că nu vor avea apă timp de opt ore.

„Cum? Nu vom avea apă atâta timp? Păi şi nouă de ce nu ne-a spus nimeni?“, a spus un reprezentant al Şcolii nr. 18.

Aceeaşi situaţie şi la Şcoala nr. 21 din Calea Bucureşti, unde Compania a uitat să furnizeze informaţii cu privire la restricţionarea apei. Cadrele de la Şcoala nr. 14 aflaseră, în urmă cu o zi, din mass-media că va fi întreruptă furnizarea apei şi îşi făcuseră rezerve. Nici reprezentanţii Şcolii nr. 23 din cartierul Brazda lui Novac nu fuseseră informaţi de restricţie, administratorul de aici declarând că există totuşi rezerve, pentru orice eventualitate.

Locatarii vor să fie informaţi mai bine

Craiovenii care locuiesc la case au sunat la sediul redacţiei întrucât centralele termice nu le mai porneau din cauza presiunii scăzute a apei, centralele nu puteau porni. „S-au oprit gazele, iar când au repornit am observat că avem probleme cu centrala. Nu pornea. Acum aflu că nu e presiune la apă, însă eu ce fac? Cu ce mă încălzesc“, a spus Mihai Gheorghe, de pe strada Vasile Alecsandri.

Lipsa informării a fost invocată şi de restul craiovenilor care ne-au sesizat ieri. Oamenii erau extrem de nemulţumiţi că reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia nu le acordă atenţie.

„Ar fi trebuit să pună fluturaşi la fiecare bloc ca să ştim şi noi că se opreşte apa. Nu să ne trezim acum că nu avem nici strop de apă“, a spus un locatar nemulţumit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII