31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAcordăm primul ajutor?

Acordăm primul ajutor?

Primul ajutor în situaţii de urgenţă, verificarea funcţiilor vitale, resuscitare şi nu numai. Unii sunt dispuşi să înveţe aceste manevre, alţii nu sunt aşa de interesaţi. Cu toate acestea, niciodată nu ştim când suntem puşi în situaţia de a salva viaţa cuiva.

Alexandru N., 22 de ani: „Nu m-a învăţat nimeni noţiunile de prim ajutor. Am învăţat de la televizor, de pe internet şi când am dat pentru permis. Ar trebui ţinute workshopuri de acest gen încă din şcoala generală, dar la noi spiritul civic nu e chiar aşa dezvoltat“.
Alina L., 20 de ani: „Am participat odată la un training de prim ajutor organizat de Crucea Roşie şi s-a dovedit foarte util. Am avut şansa să ajut un om care leşinase pe stradă. Ce-i drept, în acel moment tremuram şi eu, dar instinctul de a-l ajuta a fost mai puternic şi a înfrânt frica“.
Marian P., 19 ani: „Ştiu cam ce trebuie să fac în situaţii de urgenţă. N-am luat parte la nici un training de prim ajutor, nu pot să spun că sunt neapărat interesat de asta. Cu toate acestea, e ceva necesar, ceva ce trebuie să ştim cu toţii“.
Irina M., 20 de ani: „Aceste workshopuri sunt foarte utile. Trebuie să ştim să acordăm primul ajutor, căci nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Dezastrele nu sunt planificate, iar noi trebuie să fim pregătiţi. Tinerii trebuie instruiţi de mici“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS