20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateDe ce este bine sa consumam fructe

De ce este bine sa consumam fructe

Fructele sunt unele dintre cele mai apreciate alimente. In perioada verii, este bine sa profitam de varietatea de fructe si sa le consumam cu incredere pentru ca sunt o adevarata oaza de sanatate. Fructele au in compozitia lor glucide, grasimi, proteine, celuloza, vitamine si saruri minerale. Contin, de asemenea, apa care contribuie la rehidratarea organismului. Din oxidarea glucidelor rezulta energia necesara activitatii vitale a organismului. Acizii organici contribuie la stimularea apetitului, combat oboseala si distrug bacteriile. Substantele minerale contribuie la osificarea scheletului si influenteaza benefic activitatea glandelor cu secretie interna. Celuloza, substantele pectice si taninice joaca un rol important in crestere si dezvoltare, iar aromele stimuleaza secretia gastrica si intestinala, apetitul. Majoritatea fructelor ajuta digestia, stimulând activitatea sucurilor gastrice si reglând functiile intestinale.


Merele, perele, gutuile, prunele, piersicile si caisele au efect deconstipant si sunt importante in prevenirea cancerului intestinului gros. Fructele au rol si in combaterea colibacilozei. Hipertensiunea arteriala se reduce sau chiar se combate printr-un consum rational de fructe.


Merele, perele si gutuile, datorita continutului ridicat de pectina, reduc colesterolul din sânge, fiind recomandate in prevenirea aterosclerozei si infarctului de miocard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS