16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Vrăbioară de vită împănată

Reţeta de weekend – Vrăbioară de vită împănată

Ingrediente:
1 kg vrăbioară de vită, 4 linguri ulei, 6 căței usturoi, 3 linguri sos de soia, 8 linguri vin roșu, sare, piper, 2 fire cimbru, câteva frunze de rozmarin, 200 g bacon, 300 g slănină congelată, piure de cartofi.

Mod de preparare:
Slănina o tăiaţi fâșii subțiri și lungi. Luaţi bucata de carne de vită, o așezaţi pe un tocător și, cu un cuțit lung și îngust, faceţi câteva găuri în ea și băgaţi fâșiile de slănină. Preparaţi o marinată din ulei, usturoiul zdrobit, sos de soia, vin, cimbru, rozmarin, sare și piper, după gust. Turnaţi amestecul peste carne și o daţi la frigider 24 de ore.
A doua zi, o scoateți din frigider, o scurgeţi de marinată și o frigeţi în tigaie, la foc iute, pe ambele părți, apoi așezaţi vrăbioara într-o tavă în care ați întins hârtie de copt și turnaţi din marinată peste ea. Adăugaţi baconul tăiat cubulețe, acoperiţi tava cu folie de aluminiu și o daţi la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute. Îndepărtaţi folia și mai lăsaţi carnea în cuptor încă 10 minute.

Menţiuni:
Se servește vrăbioara cu sos și, dacă vreţi, cu piure de cartofi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS