19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar patru persoane au fost angajate la Bursa locurilor de muncă, unde au fost oferite 583 de locuri de muncă

Doar patru persoane au fost angajate la Bursa locurilor de muncă, unde au fost oferite 583 de locuri de muncă

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Târgu Jiu, a avut ca efect angajarea pe loc a doar patru persoane. Este cea mai slabă realizare de când se organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. În ciuda faptului că au fost sute de locuri de muncă disponibile, nu s-a reuşit mobilizarea unui număr măcar egal de participanţi la eveniment. De altfel, numărul persoanelor interesate de aceste burse este de la un an la altul în scădere, iar numărul participanţilor este de fiecare dată sub numărul locurilor de muncă puse la dispoziţie de angajatorii din Gorj, ţară sau de peste hotare. Pentru a nu limita accesul la piaţa locurilor de muncă, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au permis accesul oricărei persoane la acţiune, chiar dacă era vorba de absolvenţi din promoția curentă sau de cetăţeni mai în vârstă care se află în căutarea unui loc de muncă.

583 de locuri de muncă, patru angajaţi

Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, a declarat că în total au fost contactaţi 225 de agenţi economici, care au primit invitaţii. La Bursa găzduită de Complexul Studenţesc Debarcader din Târgu Jiu au fost prezenţi 54 de agenţi economici. Aceştia au avut în ofertă 583 de locuri de muncă. La Bursă au participat doar 403 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dintre acestea, 335 au fost absolvenţii din promoţia curentă. „Patru tineri au fost angajaţi pe loc şi luni vor merge să semneze contractele. Din centralizarea datelor, a rezultat că alte 167 de persoane au fost selectate pentru programarea ulterioară la interviu sau o probă practică de lucru. După aproximativ o lună o să verificăm câţi din cei 167 au fost încadraţi în câmpul muncii“, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Bursă a locurilor de muncă pentru Danemarca

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi au fost puse la dispoziţie şi câteva mii de locuri de muncă în afara ţării, prin Serviciul Eures. În plus, Romeo Chiriac a afirmat că în luna decembrie va fi organizată încă o bursă pentru locuri de muncă în Danemarca, în domeniul agriculturii. Este vorba de câteva sute de locuri de muncă. „Va avea loc o bursă a locurilor de muncă pentru Danemarca. Este vorba de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în domeniul agriculturii. Este cert acest eveniment şi o să comunicăm toate datele. Va fi o bursă la care sunt aşteptaţi cetăţeni din regiune şi din ţară. Angajările se vor face pentru prima parte a anului viitor, pe o perioadă determinată“, a declarat şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS