18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn șofer și un pieton, morți pe drumurile din Dolj

Un șofer și un pieton, morți pe drumurile din Dolj

Un șofer de 44 de ani și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat pe câmp cu mașina  pe care o conducea pe DJ 552 (Foto: Arhiva GdS)
Un șofer de 44 de ani și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat pe câmp cu mașina
pe care o conducea pe DJ 552 (Foto: Arhiva GdS)

Două persoane, un pieton de 15 ani și un șofer de 44 de ani, și-au pierdut viața la sfârșitul săptămânii trecute, în urma a două accidente produse pe drumurile din județul Dolj.
Primul accident mortal a fost înregistrat vineri seară, în jurul orei 18.00, pe DN 6, în apropierea localității doljene Ișalnița. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Alin Diaconu, de 27 de ani, din Filiași, în timp ce conducea un autoturism Opel Vectra dinspre Craiova către Filiași, nu a acordat prioritate de trecere și a lovit un băiat de 15 ani din Ișalnița, care traversa drumul pe trecerea de pietoni. În urma impactului, băiatul a murit pe loc. Șoferul Opelului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Al doilea accident a avut loc sâmbătă, în jurul orei 16.00, pe DJ 552 Cetate-Craiova, în apropierea comunei Unirea. Polițiștii de la Rutieră au stabilit după primele cercetări că Marian Colici, de 44 de ani, din comuna Cetate, în timp ce conducea un autoturism Audi, a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe șosea și s-a răsturant pe câmp. În urma accidentului, șoferul de 44 de ani și-a pierdut viața, iar pasagerul de pe locul dreapta-față al mașinii, un tânăr de 15 ani din Cetate, a fost rănit ușor.
Oamenii legii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula șoferul autoturismului Audi. Acest accident mortal a avut loc chiar în timp ce oamenii legii acționau pe drumurile din județul Dolj pentru prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
În urma acțiunii, polițiștii au amendat 69 de șoferi care au apăsat prea tare pedala de accelerație și au suspendat cinci permise de conducere. Reprezentanții IPJ Dolj l-au dat drept exemplu pe craioveanul Claudiu Dorobanțu, de 33 de ani, care a fost depistat în timp ce conducea un BMW pe Calea Severinului din Craiova cu viteza de 152 km/h.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS