18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘapte milioane de euro pentru 14 străzi și patru alei din Craiova

Șapte milioane de euro pentru 14 străzi și patru alei din Craiova

Pentru reabilitarea și modernizarea străzii Bucovăț, majoritar realizată din piatră cubică, primăria este dispusă să aloce 9.120.040 de lei fără TVA FOTO: Claudiu Tudor
Pentru reabilitarea și modernizarea străzii Bucovăț, majoritar realizată din piatră cubică, primăria este dispusă să aloce 9.120.040 de lei fără TVA
FOTO: Claudiu Tudor

Primăria Craiova a scos la licitație, pe final de an, două contracte de reabilitare/modernizare a mai multor străzi și alei din oraș. Valoarea acestora depășește 30 de milioane de lei fără TVA din bugetul local, iar printre străzile vizate se numără Eliza Opran, Bucovăț, Gârlești, Henry Ford și două străzi din cartierul Izvorul Rece.

Municipalitatea a scos la licitație două contracte pentru proiectarea tehnică și execuția reabilitării/modernizării unor străzi din Craiova. Acestea au o valoare cumulată de peste 30 de milioane de lei fără TVA (peste șapte milioane de euro fără TVA), bani care urmează să fie suportați din bugetul local, după cum se arată în cererea de ofertă postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Totodată, „străzile nominalizate sunt drumuri de categoria III cu două benzi de circulație – străzi care conectează zonele funcționale și rezidențiale de străzile de legătură sau magistrale și categoria IB, cu o bandă de circulație – străzi care asigură accesul și legăturile locale“, se arată în caietele de sarcini.

Strada Bucovăț, reabilitată cu nouă milioane de lei

Vorbim, în primă fază, despre un contract ce vizează reabilitarea și modernizarea străzii Bucovăț și reabilitarea străzilor Henry Ford și Parângului. Acesta are o valoare estimată de 16.192.136 de lei fără TVA, iar defalcat, pentru cele trei străzi există diferite costuri și termene de execuție. Reabilitarea străzii Henry Ford ar urma să dureze 2,5 luni, cu un cost de 4.000.566 de lei, reabilitarea și modernizarea străzii Bucovăț, patru luni, cu o valoare estimată de 9.120.040 de lei, iar strada Parângului ar urma să coste 3.071.530 lei, cu un termen de execuție de trei luni. Toate costurile exclud TVA.

25 de luni pentru alte 11 străzi și patru alei

În ceea ce privește celălalt contract, acesta are o valoare de 15.139.067 de lei și include 11 străzi, precum și patru alei adiacente. Lucrările pe străzile incluse în contract sunt estimate să dureze, în total, 25 de luni, după cum urmează: strada Coșuna (patru luni), strada Eliza Opran (două luni), strada Crinului și Aleea I, II, III (o lună și o săptămână), strada Poienii și alee (o lună și o săptămână), strada Alecu Russo (două luni), strada Codlea (patru luni), strada Gârlești (o lună și două săptămâni), strada Razelm (două luni), strada Izvorul Rece (trei luni), strada Maria Rosetti (trei luni) și Aleea IV Șimnic (o lună). Duratele de garanție pentru lucrările executate pe ambele contracte sunt de doi ani.
Pe unele străzi incluse în al doilea contract există de multă vreme probleme privind modul în care se desfășoară circulația rutieră, dar și probleme cu canalizarea și, implicit, cu inundarea gospodăriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS