17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO podoabă capilară de indiviat

O podoabă capilară de indiviat

Firele despicate de păr pot deveni amin-tire dacă aveţi mai multă grijă atunci când vă îngrijiţi podoaba capilară.

Părul dumneavoastră pare să nu vă mai asculte. Oricât efort aţi depune pentru a afişa la serviciu o coafură impecabilă, nu aveţi nici un rezultat. Firele de păr despicate arată rău, altele, rebele, nu vor cu nici un chip să se aranjeze, aşa că deseori sfârşiţi prin a vă strânge părul într-o coadă.
Şi, totuşi, înarmată cu puţină răbdare şi cu câteva sugestii pe care să le puneţi în aplicare, problemele dumneavoastră de fiecare dimineaţă pot deveni amintire.
Puteţi recurge la tratamente care vă sunt la îndemână pentru început. Maioneza făcută în casă şi aplicată pe păr o dată pe săptămână, lăsată să acţioneze cinci minute sau chiar o oră, dacă suportaţi senzaţia creată după aplicarea ei, vă va ajuta să câştigaţi lupta cu firele de păr despicate.
Dacă maioneza nu vă este pe plac, puteţi recurge la altă soluţie, berea. Această băutură acţionează ca o loţiune pentru hidratarea părului, reuşind cu succes să-i redea strălucirea. Ca să vă fie mai uşor, puneţi dintr-o sticlă de bere conţinutul într-un recipient cu dispozitiv spray şi aplicaţi pe părul şamponat şi mai apoi uscaţi cu prosopul. Nu trebuie să vă temeţi de miros, căci acesta dispare repede.

Greşeli de evitat

Chiar dacă a devenit un obicei să vă spălaţi pe cap în fiecare zi, trebuie să ştiţi că acest lucru nu ajută deloc podoaba dumneavoastră capilară. Spălatul zilnic nu face altceva decât să îndepărteze uleiurile protectoare ale scalpului.
De asemenea, nu vă clătiţi niciodată cu apă fierbinte, mai ales dacă aveţi părul vopsit şi vreţi să vă reziste mai mult culoarea.
Nu uitaţi nici de balsam. Când părul este uscat, straturile sale exterioare se rup, rezultând vârfurile despicate. Dacă veţi folosi balsam, vârfurile se vor „lipi“. În plus, părul dumneavoastră odată răsfăţat cu acest produs, care previne electricitatea statică, se va descurca mult mai uşor, prevenind ruperea firelor de păr.
Dacă vreţi să aveţi un păr sănătos şi strălucitor, o regulă care trebuie respectată se referă la uscarea părului, care nu trebuie făcută la temperaturi mari. Şi dacă totuşi nu vă puteţi dezobişnui de uscarea părului cu foehnul, puteţi încerca să vă uscaţi părul pe porţiuni la o temperatură medie. Separaţi-l în şuviţe mai subţiri şi aveţi răbdare cu fiecare. În felul acesta veţi obţine şi o coafură pe măsura dorinţelor dumneavoastră.
Puteţi să uitaţi uneori şi de ondulator, el fiind cunoscut ca fiind cea mai intensă sursă de căldură şi de distrugere. Dacă nu vă este prea greu, încercaţi să folosiţi bigudiurile.

Trucuri pentru a amâna despicarea firelor 

– Beţi multă apă, căci ea hidratează întreg organismul şi hidratează şi firele de păr, din interior.
– Alegeţi cu grijă şamponul şi balsamul, în funcţie de tipul dumneavoastră de păr. Folosiţi măşti hidratante pentru frumuseţea şi vitalitatea părului.
– Nu vă aventuraţi să vă tundeţi singură vârfurile cu o foarfecă neascuţită. Le veţi face şi mai mult rău.
– Dacă aveţi deja vârfuri despicate, cel mai bine e să mergeţi la salon, să vi le tundeţi şi să continuaţi să faceţi asta, la fiecare 6-8 săptămâni. În acest timp, dotaţi-vă cu tratamente pentru păr deteriorat sau fragil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS