25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul din spatele lentilelor

Machiajul din spatele lentilelor

Chiar dacă purtaţi ochelari, n-ar trebui să renunţaţi la machiaj. Şi din spatele lentilelor, ochii dumneavoastră pot fi seducători dacă aplicaţi un machiaj corespunzător.

Purtatul ochelarilor de vedere sau al lentilelor nu este nicidecum incompatibil cu machiajul. Ba, dimpotrivă, chiar este recomandat să vă puneţi în valoare ochii prin machiaj. Numai că pentru doamnele şi domnişoarele care poartă ochelari de vedere regulile de machiaj sunt puţin diferite. Înainte de toate, trebuie să aveţi un stil personal: ochelarii pe care îi purtaţi trebuie să vă reprezinte, tot astfel cum culorile pe care le folosiţi pentru punerea în evidenţă a ochilor trebuie să vi se potrivească. Nuanţele calde de roz, galben, bordo, maro sunt dinamice şi jucăuşe, culorile reci precum bleu, verde, violet vor da impresia de prospeţime şi de linişte, iar cele neutre – bej, alb, negru, gri – vor reflecta întotdeauna dorinţa de discreţie. Dincolo însă de aceste sugestii, este deosebit de important, mai ales în cazul doamnelor şi domnişoarelor care poartă ochelari de vedere, să încerce armonizarea culorilor din trusa de cosmetice cu cea a ochilor sau a ramelor.

Sugestii la îndemâna oricui

Nu veţi avea nevoie de studii aprofundate pentru a vă pune în evidenţă ochii. O dată cu alegerea culorii potrivite, lucrurile devin destul de simple. Important este însă să aveţi în vedere câteva dintre sugestiilor specialiştilor în domeniu. Astfel, dacă purtaţi ochelari pentru miopie este esenţial să încercaţi un machiaj care să vă „mărească“ ochii. Veţi alege, în acest caz, din trusa de cosmetice creionul dermatograf alb, cu care va trebui să trasaţi o tuşă în colţul interior al ochiului. Altă culoare, de o nuanţă mai închisă, va fi aplicat în colţul exterior. Din cutia cu farduri veţi alege tonuri luminoase: bej sau roz pal, pentru adăugarea unei note de culoare. Nu uitaţi să folosiţi şi rimelul, care vă va ajuta să definitivaţi machiajul. În cazul hipermetropiei, iluzia care trebuie creată este cea de micşorare a ochiului cu ajutorul machiajului. Pentru aceasta va trebuie să vă achiziţionaţi, dacă nu aveţi deja, un tuş de ochi maro, verde închis sau negru pentru conturul ochilor. Fardul pe care va trebui să-l alegeţi din multitudinea de nuanţe va fi mat. În schimb, doamnele şi domnişoarele care poartă ochelari de vedere cu lentile cilindrice va trebui să-şi intensifice privirea. De ajutor le vor fi tuşul pentru ochi, dar şi rimelul. În ceea ce priveşte fardul potrivit, este indicată o nuanţă discretă, care să fie în ton cu irisul.
Dacă purtaţi ochelari cu lentile progresive, va fi indicat să vă puneţi în valoare ochii prin culori vii. Nu ezitaţi, de asemenea, să folosiţi mascara pentru volum şi creion dermatograf în nuanţe închise pentru conturul ochilor. Şi dacă uneori vă hotărâţi să renunţaţi la ochelari şi să alegeţi lentilele de contact, trebuie să ştiţi să machiajul trebuie aplicat după punerea acestora. Va fi, de asemenea, nevoie să le scoateţi înainte de a vă demachia. Pentru doamnele care poartă lentile de contact există produse cosmetice speciale. Fardul obişnuit va fi înlocuit cu cel cremos, tot astfel cum rimelul va trebui să dispară din gentuţa cu cosmetice. Dacă, totuşi, nu vreţi să renunţaţi la el, căci machiajul vi se pare incomplet, încercaţi să-l folosiţi cât mai rar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS