27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecrete pentru un ten mereu tânăr

Secrete pentru un ten mereu tânăr

Produsele cosmetice cu proprietăţi anti-îmbătrânire promit să fie o adevărată fântână a tinereţii. Numai că, pentru a ne îndeplini visul de a ne păstra tenul tânăr, trebuie să investim suficiente resurse care să finanţeze cel puţin zece companii producătoare de cosmetice.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem pentru a ne menţine tinereţea tenului este să folosim produse de îngrijire cu factor de protecţie solară. Cremele de acest gen trebuie aplicate cu generozitate pe faţă, pe mâini şi pe lobul urechii. Când mergeţi la cumpărături de astfel de produse care să conţină vitamina C, citiţi cu atenţie eticheta: acestea trebuie să conţină acid ascorbic, singura formă a acestei vitamine care pătrunde în piele.
Dar chiar şi după ce folosiţi astfel de produse, plus cele de hidratare, şi după ce mergeţi la cosmetică şi vă răsfăţaţi cu un masaj facial, constataţi că ridurile nu au dispărut. Şi atunci vă întrebaţi dacă toate aceste produse cosmetice chiar vă ajută să vă păstraţi tinereţea tenului. De fapt, arsenalul cel mai eficient împotriva îmbătrânirii tenului este format din trei elemente: produse cu factor de protecţie solară, produse pentru curăţare şi produse pentru exfoliere.

Cosmetice cu factor de protecţie solară

Probabil că v-aţi săturat să tot auziţi despre aceste produse, dar dermatologii spun că ele sunt cel mai bun aliat al dumneavoastră în lupta cu îmbătrânirea. Folosirea zilnică a produselor de îngrijire cu factor de protecţie solară împiedică arderea pielii şi chiar ajută la vindecarea arsurilor solare. Există o gamă largă de cosmetice care oferă protecţie atât împotriva razelor UVA, cât şi împotriva razelor UVB. Alegeţi un produs care să aibă factor de protecţie cel puţin 15 şi care să fie potrivit tenului dumneavoastră: pentru tenul gras, cele mai bune sunt formulele pe bază de gel, în timp ce pentru tenul uscat, cele mai bune sunt loţiunile. Aceste produse mai conţin oxid de zinc şi dioxid de titaniu, elemente care sunt „blocaje“ fizice, nu chimice, împotriva acţiunii radiaţiilor nocive din razele solare.

Produsele de curăţare şi exfoliere

Greşeala pe care o comitem în general este că ne imaginăm că tenul nostru este o suprafaţă care se „murdăreşte“ şi din această cauză folosim tot felul de produse abrazive în încercarea de a ne curăţa pielea. Numai că pielea este menită să protejeze, în nici un caz să fie „răzuită“. În afară de asta, produsele abrazive provoacă acnee. Prin urmare, primul pas către o curăţare eficientă a feţei este înlocuirea săpunului obişnuit cu o cremă sau loţiune delicată. În ceea ce priveşte produsele pentru exfoliere, acestea stimulează regenerarea pielii, iar retinolul A, o substanţă aprobată în cosmetică încă din anul 1971, primeşte „medalia de aur“ pentru acţiunea sa. Produsele de acest tip prezintă avantajul că vă oferă o exfoliere controlată, care ajută la refacerea epidermei. Când pielea este deteriorată, ea se va regenera. Folosirea retinolului A o dată sau de două ori pe săptămână are ca rezultat netezirea texturii pielii şi ajută chiar la uniformizarea culorii tenului dumneavoastră.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS