20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTopul celor mai bune comedii romantice

Topul celor mai bune comedii romantice

 


Chiar daca, de obicei, nu sunt foarte apreciate la box-office, comediile romantice se bucura de succes abia dupa ce ajung in televiziune. Pe micul ecran, aceste filme sunt mai longevive decât marile productii, reprezentând una dintre cele mai bune modalitati de a petrece o seara placuta in familie.


10. „In timp ce tu dormeai“ (While You Were Sleeping), 1995


Comedia, in regia lui Jon Turteltaub, s-a bucurat de succes datorita dragalaseniei Sandrei Bullock. Actrita interpreteaza rolul unei tinere, pe nume Lucy, care se indragosteste de un barbat cu care nu a vorbit niciodata. Dar, la un moment, Lucy are sansa de a intra in viata acestuia in cel mai neobisnuit mod cu putinta.


9. „Notting Hill“ (Notting Hill), 1999


Pelicula lui Roger Michell contine toate ingredientele unei comedii romantice: Hugh Grant, un amic comic (Rhys Ifans) si o poveste de dragoste in care „tinta“ este Julia Roberts.


8. „Pur si simplu dragoste“ (Love Actually), 2003


„Regele comediilor“, Richard Curtis, a reunit o serie de artisti cunoscuti pentru aceasta pelicula, care prezinta povestea de dragoste a opt cupluri. Printre actorii consacrati din distributie se numara Keira Knightley, Colin Firth si Hugh Grant.


7. „Nopti albe in Seattle“ (Sleepless In Seattle), 1993


Meg Ryan si Tom Hanks au colaborat atât de bine impreuna la acest proiect incât regizorul, in persoana Norei Ephron, a decis sa ii aduca din nou impreuna pe marele ecran si in 1998, in filmul „You’ve Got Mail“. Cele doua povesti sunt foarte asemanatoare, ideea de baza fiind dragostea pura pentru o persoana necunoscuta.


6. „Annie Hall“ (Annie Hall), 1977


Filmul pune in valoare umorul „nevrotic“ al lui Woody Allen, precum si talentul frumoasei Diane Keaton. Actrita da viata unei femei independente si inteligente, pe nume Annie Hall. Insa frica de paianjeni o determina pe aceasta sa apeleze la fostul sau iubit, chemându-l in apartamentul sau in toiul noptii.


5. „Frumusica“ (Pretty Woman), 1990


Pelicula prezinta o idila clasica, in care un afacerist american se indragosteste de o prostituata. Julia Roberts si Richard Gere reusesc sa transpuna povestea Cenusaresei in timpurile moderne.


4. „Poveste din Philadelphia“ (The Philadelphia Story), 1940


Distributia filmului, din care au facut parte Cary Grant, Katharine Hepburn si James Stewart, a fost una dintre „garantiile“ succesului. Frumoasa actrita interpreteaza rolul unei femei bogate, curtata de un scriitor. Insa, cu o zi inaintea nuntii, isi face aparitia si fostul sau sot, stricându-i planurile.


3. „Cum sa te mariti cu un milionar“ (How to Marry a Millionaire), 1953


Desi filmul lui Jean Negulesco a fost realizat in urma cu 43 de ani in urma, intriga este cum nu se poate mai actuala. Trei prietene, roluri interpretate de Marilyn Monroe, Betty Grable si Lauren Bacall, inchiriaza un apartament in Manhattan, dându-se drept femei din inalta societate. Toate eforturile lor au un singur scop: atragerea unor soti cât mai bogati.


2. „Când Harry o intâlneste pe Sally“ (When Harry Met Sally), 1989


Un film in regia lui Rob Reiner, cu un scenariu realizat de Nora Ephron, ii aduce pe marele ecran pe vechii prieteni Billy Crystal si Meg Ryan. Harry si Sally se cunosc intâmplator, hotarându-se sa aiba o relatie platonica. Insa, la un moment dat, prietenia lor se transforma in dragoste.


1. „Jurnalul lui Bridget Jones“ (Bridget Jones’s Diary), 2001


„Bridget Jones’s Diary“ a fost initial o rubrica de ziar, lansata in 1995 in cotidianul britanic The Independent.


Saptamânal, cititorii aflau detalii din viata unei femei de 30 de ani, singura si in cautarea iubirii. Ideea a fost transpusa in cinematografie in regia lui Sharon Maguire, avându-i in rolurile principale pe Colin Firth, Hugh Grant si Renee Zellweger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS