22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalViorel Hrebenciuc, pus sub acuzare de DNA

Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare de DNA

Viorel Hrebenciuc a fost pus de acuzare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), potrivit realitatea.net.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care se fac cercetări ca urmare a unei plângeri depuse de deputatul PP-DD, Liliana Mincă, împotriva şefului Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu.
Întrebat de jurnalişti dacă a intervenit în favoarea obţinerii unei licenţe pentru postul de televiziune Giga Tv, deţinut de Gheorghe Ştefan, parlamentarul a replicat: „Da de unde”. În acest caz, procurorii DNA i-au audiat şi pe preşedintele CNA, Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Răsvan Popescu, Viorel Vasile Buda şi Christian Mititelu, membri în Consiliu. De asemenea, a ajuns în faţa procurorilor şi Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului. Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus la DNA o plângere penală după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă. În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS