18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedințenii au speriat America prin fraude informatice

Mehedințenii au speriat America prin fraude informatice

Mai multe descinderi au loc la această oră în patru județe din România. Anchetatorii vizează o grupare infracțională specializată în fraude informatice. Polițiștii de la Crima Organizată și și procurorii DIICOT caută mai mulți suspecți din Timiș, Mehedinți, Arad și Caraș-Severin. Sunt vizați în mod special patru lideri ai rețelei care falsificau carduri, se pare, din Statele Unite, Pakistan și Rusia.
Perchezițiile au loc în peste 22 de locaţii.
În Drobeta Turnu Severin și comuna Șimian au loc 14 astfel de descinderi, iar câțiva dintre suspecți au fost deja ridicați pentru audieri.
Deocamdată nu se știe prejudiciul creat. La una dintre locațiile din Timișoara au fost găsite și câteva grame de canabis. Anchetatorii DIICOT, în colaborare cu agenți FBI, sunt pe urmele acestora încă din 2008. Peste 20 de mandate de aducere au fost emise de judecători.
Oamenii legii mai efectuează percheziţii în Timişoara, Arad şi Hunedoara, ancheta fiind coordonată de DIICOT Timişoara. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării infracţionale cu ajutorul unui  program informatic, au furat datele a peste 6000 de carduri din SUA, informaţiile ajungând într-o adresă de mail. Toate aceste informaţii  erau apoi vândute, cei care cumpărau datele şi parolele fiind cei care clonau cardurile şi apoi le goleau. Potrivit unor surse, printre liderii grupării se află și fiica unui fost angajat al SIF Drobeta Turnu Severin.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS