18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la fabricanţii de ţigarete

Percheziţii la fabricanţii de ţigarete

Poliţiştii doljeni au descoperit, vineri, în casa unui bărbat din comuna Dobroteşti, o mică fabrică de ţigarete. Ţigările confecţionate de doljean erau vândute pe raza comunei, „la bucată“.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din Bechet au făcut, vineri dimineaţă, şase percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate că fabrică ţigarete care ajung pe piaţa neagră a produselor din tutun.
În baza unor autorizaţii emise de Judecătoria Craiova, oamenii legii au descins la locuinţele suspecţilor din Bechet, Ostroveni, Dobroteşti şi Amărăştii de Jos. Informaţiile deţinute de poliţişti s-au dovedit adevărate, pentru că acasă la Marin Stoean, de 63 de ani, din Dobroteşti, au descoperit o mică fabrică de confecţionat ţigarete. Oamenii legii au confiscat 10.175 de bucăţi tuburi de ţigarete cu filtru, o maşină electrică de umplut ţigarete, două dispozitive manuale de umplut ţigarete, un dispozitiv manual de mărunţit tutun, dar şi două kilograme de tutun uscat şi mărunţit. De asemenea, la locuinţa Niculinei Achim, de 44 de ani, din oraşul Bechet, suspectată că plasa pe piaţa neagră ţigaretele fabricate de Stoean, poliţiştii au descoperit mai multe pachete de ţigări netimbrate.  
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au mai precizat că în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau cu marcaje necorespunzătoare, faptă pedepsită cu închisoarea între unu şi patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS