15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful BCCO Alba Iulia, reţinut de procurorii DIICOT

Şeful BCCO Alba Iulia, reţinut de procurorii DIICOT

Șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost reținut în noaptea de miercuri spre joi de procurorii DIICOT, urmând să fie prezentat Curții de Apel Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, conform Agerpres.
Traian Berbeceanu a fost dus în arestul IPJ Alba.
Comisar șef Traian Berbeceanu este urmărit penal de către DIICOT sub aspectul acuzației de a fi comis infracțiunile de sprijinire a unui grup infracțional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă și fals în declarații.
Ofițerul a fost audiat la sediul DIICOT Alba Iulia timp de mai multe ore, unde a fost adus de mascați miercuri, după ce procurorii au percheziționat apartamentul în care acesta locuiește în Deva, precum și casa părintească din localitatea hunedoreană Șoimuș.
Berbeceanu a declarat că știe cine se află în spatele a ceea ce el a numit ‘cea mai mare mârșăvie’, comisarul-șef susținând că atât el, cât și polițiștii pe care-i coordonează sunt corecți și cinstiți.
Întrebat dacă știe cine s-ar afla în spatele unei eventuale înscenări, comisarul șef a răspuns: ‘Nu bănuiesc. Știu.’
Berbeceanu a adăugat că o să dea nume la timpul potrivit. La insistențele jurnaliștilor, el a răspuns că cei care s-ar afla în spate sunt „posibil și din mediul politic, și din mediul de afaceri, din cei care ar trebui să apere legea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS