18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă

Şofer condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă

Un tânăr din localitatea doljeană Gherceşti, care a accident mortal un bărbat cu maşina pe care o conducea şi a fugit de la locul faptei, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Marius Soreanu, de 23 de ani, a fost deferit justiţiei în mai, anul acesta, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce a omorât un bărbat cu maşina pe care o conducea şi a fugit.
În seara zilei de 8 decembrie 2012, poliţiştii erau sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe DJ 641, în localitatea doljeană Gherceşti, s-a produs un accident de circulaţie mortal, iar autorul a părăsit locul faptei. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au stabilit că victima accidentului era Fănel Casangiu, de 40 de ani, din localitate, după care au început apoi investigaţiile pentru identificarea şoferului vinovat. Criminaliştii au adunat probe de la locul faptei în vederea identificării autorului accidentului, cele mai importante fiind căpăcelul din spoilerul faţă care se scoate pentru a se înfileta cârligul de remorcare, dar şi un fragment din bara de protecţie din partea faţă a maşinii, care se rupsese în momentul în care trecuse peste victimă. Ulterior, oamenii legii şi-au dat seama că elementele de caroserie provin de la un Opel Astra sau un Opel Meriva şi au constituit un cerc de suspecţi. Pe 9 decembrie, şoferul care îl omorâse pe Casangiu a fost identificat ca fiind Marius Soreanu, student în ultimul an la Facultatea de Teologie din Craiova. Maşina pe care o condusese şi cu care îl accidentase mortal pe Casangiu, un Opel Meriva, a fost găsită în grajdul casei din Gherceşti în care locuia Soreanu. În urma anchetei făcute în cazul accidentului de circulaţie mortal, poliţiştii au reuşit să stabilească împrejurările în care s-a produs. Un consătean al victimei le-a povestit poliţiştilor că îl văzuse pe Casangiu căzut în drum chiar înainte de producerea accidentului. A mers la bărbat, care părea băut, şi a încercat să-l scoată în afara drumului, însă Casangiu l-a repezit şi i-a zis că se descurcă singur. Câteva minute mai târziu, studentul Soreanu nu l-a observat pe bărbatul căzut în mijlocul străzii şi a trecut cu maşina peste el. Când a realizat că a lovit un om, studentul s-a speriat şi a fugit de la locul accidentului, dar s-a întors câteva minute mai târziu pentru a vedea în ce stare este victima. I-a găsit însă pe poliţişti, care ajunseseră deja la locul accidentului, şi nu a mai oprit. Pe 13 decembrie, Soreanu a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar pe 1 februarie a fost eliberat din arest.

Condamnat la doi ani cu suspendare

La jumătatea lunii martie, tânărul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar la începutul lunii iunie a fost condamnat. Procesul a durat doar câteva luni pentru că inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei. Astfel, Judecătoria Craiova l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea celor două infracţiuni, sentinţa fiind atacată însă cu recurs de Soreanu.
Luni, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să respingă recursul formulat de inculpat şi au menţinut sentinţa dată în iunie de colegii de la Judecătoria Craiova. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS