15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova, înghiţită de ape

Craiova, înghiţită de ape

http://www.youtube.com/watch?v=12rcbbDR_Uw

Ploaia căzută ieri după-amiază în municipiul Craiova a produs inundaţii pe mai multe străzi, atât pe cele din zona centrală, cât şi pe cele din cartierele Brestei, Catargiu şi Romaneşti, care se inundă întotdeauna la o ploaie mai puternică.

Apă pe zeci de străzi, în gospodării, magazine şi în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Craiova, nervi şi înjurături în trafic, maşini rămase în pană în bălţile care pe alocuri au atins şi o jumătate de metru, guri de canalizare descoperite sau înfundate. Aşa a arătat municipiul Craiova după ploaia torenţială de ieri după-amiază.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, în urma ploii torenţiale de ieri au fost inundate 26 de străzi în Craiova, cele mai multe din cartierul Catargiu. Este vorba, printre altele, de străzile Elena Teodorini, Tabaci, Padeşului, Petrila, Şcolii, Tecuci, Odesa, Emil Racoviţă, Carpaţi, Cicoarei, Răşinari, Tismana, Gheorghe Donici, Preajba, Păstorului, Vaslui, dar şi de mai multe gospodării de pe aceste străzi.
Dacă pompierii doljeni anunţau ieri că în Craiova au fost inundate 26 de străzi şi că au fost solicitaţi să intervină pentru a scoate apa din mai multe gospodării, Compania de Apă Oltenia aflase numai de şase străzi inundate. Astfel, Compania de Apă Oltenia (CAO) a anunţat ieri, după oprirea ploii, că, în urma solicitărilor venite din partea cetăţenilor, au fost trimise patru vidanje să intervină pe străzile Petrila, Aleea II Odesa, Homer, Ecoului, Prelungirea Brestei şi Aleea IV Brestei. Mai mulţi craioveni care au fost inundaţi ieri au precizat pentru GdS că au sunat la Telefonul Cetăţeanului pentru a cere ajutor, însă nu a ajuns nici un utilaj la ei.

Canalizarea, bat-o vina!

Dacă pe străzile din centrul municipiului Craiova apa s-a scurs destul de repede după ce s-a oprit ploaia, pe străzile din cartierele Catargiu, Romaneşti şi Brestei, canalizarea nu a făcut faţă volumului mare de apă.
La intersecţia străzilor Vaslui şi Preajba, în cele două guri de canalizare nu se mai scurgea nici o picătură de apă. În schimb, apa a ajuns în mai multe gospodării de pe cele două străzi. Craiovenii care locuiesc în zonă au dat vina pe canalizare pentru apa din curţile lor. „Întotdeauna avem probleme când plouă. Este canalizare aici, dar nu preia apa, care ajunge la noi în curţi“, a explicat Antonică Iacob, un craiovean care locuieşte pe strada Preajba şi căruia i-a intrat apa în casă de patru ori în ultimii ani.
De asemenea, curtea unei craiovence care locuieşte pe strada Vaslui a fost inundată de apa care a ieşit prin… canalizare. „Refulează canalizarea! Pănă în urmă cu câţiva ani nu am avut astfel de probleme, însă de când s-a făcut canalizarea ne trezim cu apa în curte“, a spus Anişoara Dănoiu.
De asemenea, locuitorii de pe strada Gheorghe Donici erau ieri supăraţi pe ploaie, dar şi pe… politicieni, care le-au promis că le repară strada. „În campanie au venit toţi şi au promis că ne fac strada. A venit unul şi ne-a aruncat un camion de piatră de râu pe ea şi aşa a rămas, iar de câte ori plouă suntem inundaţi. Am înţeles că strada trebuie înălţată ca să nu mai avem probleme, însă nu face nimeni nimic“, a explicat un craiovean care locuieşte pe strada Gheorghe Donici.
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat pentru ieri după-amiază cod galben pentru jumătatea sud-estică şi nordul judeţului Dolj – averse ce puteau cumula 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS