13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu prejudiciat statul cu 700.000 de euro

Au prejudiciat statul cu 700.000 de euro

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi au efectuat ieri-dimineaţă 23 de percheziţii la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Constantin Creţescu, fiul fostului primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, care este preşedintele IMM-urilor din Mehedinţi, a fost ridicat de anchetatori, cu această ocazie. Acesta, împreună cu alţi zece administratori de firme, vor fi duşi la sediul IPJ Mehedinţi pentru cercetări, fiind suspectaţi că au comis mai multe infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Percheziţiile au avut loc în judeţele Mehedinţi, Timiş, Hunedoara şi Alba. Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din Mehedinţi au stabilit că, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, aceştia au efectuat în perioada 2009-2011 mai multe tranzacţii comerciale cu materiale de construcţii în valoare de trei milioane de euro. În felul acesta, cei acuzaţi au adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 700.000 de euro.
„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor au executat 23 de autorizaţii de percheziţie la locuinţele mai multor persoane din judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba şi Hunedoara suspectate de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Peste 60 de poliţişti au efectuat trei percheziţii în Mehedinţi, două în judeţul Timiş, opt în judeţul Alba şi zece percheziţii în judeţul Hunedoara. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că suspecţii, în perioada 2009-2012, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au efectuat tranzacţii comerciale şi au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitate de peste 3.000.000 de euro, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi impozitului pe profit, prejudiciind bugetul de stat cu peste 700.000 de euro“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
În vederea recuperării prejudiciului, poliţiştii urmează să întreprindă măsuri de identificare a bunurilor mobile şi imobile asupra cărora se vor dispune măsuri asigurătorii. Mai mulţi suspecţi au fost conduşi la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor, faţă de aceştia fiind începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS