18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetrişti sancţionaţi în trafic

Taximetrişti sancţionaţi în trafic

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova continuă acţiunile de verificare în trafic a taximetriştilor şi a autoturismelor conduse de aceştia, fiind vizate în primul rând taxiurile cu defecţiuni tehnice, dar şi cei care fac transport public de persoane fără a avea toate documentele necesare.
Astfel, începând de marţi dimineaţă, pe principalele străzi din Craiova au fost amplasate filtre formate din poliţişti de la Rutieră, inspectori RAR Dolj, dar şi poliţişti locali, reprezentanţi ai Camerei Taximetriştilor şi inspectori ai primăriei.
Dacă, în cursul zilei de marţi, oamenii legii au aplicat 52 de sancţiuni, fiind depistate 16 taxiuri cu defecţiuni tehnice la sistemele de direcţie şi frânare, miercuri au fost amendaţi alţi 46 de taximetrişti care au încălcat prevederile Codului Rutier.
În plus, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, au retras trei certificate de înmatriculare şi au depistat în trafic 14 taxiuri care prezentau defecţiuni tehnice. În total, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii de la Rutieră au dat nu mai puţin de 175 de amenzi, în valoarea totală de peste 27.000 de lei.
Pe lângă taximetrişti, în filtrele oamenilor legii au „căzut“ şi nouă şoferi care s-au urcat la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice, dar şi două persoane care conduceau autoturisme pe drumurile publice deşi nu aveau permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS