24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalColonelul Cone rămâne după gratii

Colonelul Cone rămâne după gratii

Colonelul în rezervă Marin Cone, fostul şef al Serviciului Siguranţă Exterioară din cadrul Penitenciarului Craiova, va fi cercetat în continuare în stare de arest pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Aceasta este decizia luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Craiova, care au respins recursul formulat de inculpat împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe 21 august de Tribunalul Dolj.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Dolj, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj şi ajutaţi de lucrătorii SRI, au organizat pe 20 august, un flagrant în urma căruia l-au reţinut pe colonelul în rezervă Marin Cone, fost ofiţer în cadrul Penitenciarului Craiova, care tocmai ce primise de la denunţător suma de 800 de euro.
Marin Cone este acuzat că a cerut şi primit de la doi denunţători diverse sume de bani, pentru a interveni pe lângă persoane din conducerile penitenciarelor din Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, unde erau încarceraţi fiul, respectiv fratele denunţătorilor, cu scopul de a-i transfera la penitenciare din Craiova, dar şi pentru a le schimba regimul de încarcerare şi a interveni la comisia care analiza punerea în libertate înainte de termen. Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, între 2011 şi 2012, inculpatul a pretins şi primit de la un denunţător 2.000 de euro, din care a primit echivalentul în lei al sumei de 1.000 de euro, dar și mai multe bunuri în valoare totală de 2.500 de lei, în schimbul facilitării transferului fiului său din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin la Craiova. Ulterior, Cone a cerut 600 de lei şi 800 de euro altei persoane, căreia i-a promis că va face demersurile pentru transferului fratelui acestuia de la Târgu Jiu la Craiova. Cone a primit în schimbul „efortului“ său suma de 600 de lei, iar, când trebuia să pună mâna şi pe cei 800 de euro, a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie. Marin Cone a fost reţinut pe o terasă din apropierea Parcului „Nicolae Romanescu“ din Craiova, după ce a băgat banii marcaţi în buzunar şi i-a dat asigurări denunţătorului „că a făcut toate demersurile pentru a ajuta cele două persoane încarcerate, de faţă fiind şi celălalt denunţător“, după cum au precizat reprezentanţii DGA. După flagrant, colonelul Cone a fost reţinut în baza unei ordonanţe emise de procurorul de caz, iar pe 21 august a fost arestat preventiv pentru 20 de zile în baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj. Inculpatul a făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, iar ieri Curtea de Apel Craiova l-a respins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS