24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGaşca etnobotaniştilor rămâne în arest

Gaşca etnobotaniştilor rămâne în arest

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât luni ca toţi cei nouă tineri din Bănie, acuzaţi că au vândut substanţe cu efecte psihoactive (etnobotanice) în localitate, obţinând astfel venituri ilicite de ordinul sutelor de mii de euro, să fie judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.
Ofiţerii antidrog ai BCCO Craiova au început cercetările în acest caz la începutul anului, după ce mai mulţi tineri care au consumat produse cu efecte psihoactive au ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijiri medicale.
După ce au supravegheat mai mult timp grupul de distribuitori de etnobotanice, pe 3 iulie, ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au prins în flagrant cinci persoane care au ridicat un colet ce conţinea 700 de grame de produse etnobotanice. După organizarea flagrantului, ofiţerii antidrog, însoţiţi de poliţişti ai IPJ Dolj şi luptători de la Operaţiuni Speciale, au descins la locuinţele membrilor grupului de vânzători de substanţe cu efect psihoactiv. Printre cei vizaţi de oamenii legii s-au aflat Alexandru Cosmin Pârvu, zis Coco, şi Sorin Pârvu, zis Soare, fiii lui Mihai Pârvu (Caiac). În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat aproximativ 1.200 de grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete umplute cu astfel de substanţe.
Ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru deţinere neautorizată de produse cu efecte psihoactive a nouă tineri: Andrei Dincă, Dragoş Dorobanţu, zis Pif, Radu Mîrşan, zis Duki, Cristian Dumitru, zis Dinamo, Ştefăniţă Marta, zis Oaie, Mădălin Curteanu, zis Hazard, Cosmin Pârvu, Ionuţ Cioroianu şi Adrian Caitanovici.
Pe 25 iulie, instanţa a hotărât prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele inculpaţilor, hotărârea fiind atacată cu recurs de aceştia. Luni, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor, astfel că aceştia vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest de procurorii DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS