18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEnryko - opt luni de închisoare

Enryko – opt luni de închisoare

Judecătorii craioveni l-au condamnat pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi loviri

Enryko Constantines­cu (foto) şi alţi patru in­­culpaţi – Marian Surdu, Dragoş Leontinescu, Valentin Ancuţa şi Paul Ciovică – şi-au recunoscut vinovăţia în faţa judecătorilor pentru scandalul provocat în decembrie 2011, în barul Las Vegas din Craiova, şi au fost condamnaţi la câte opt luni de închisoare. Dintre toţi, Ancuţa a fost condamnat cu suspendare.
Cei cinci craioveni, dar şi Marin Pruiu, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi loviri şi alte violenţe, la jumătatea lunii ianuarie 2012. Procurorii au consemnat în rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe inculpaţi că, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2011, în timp ce se aflau în barul Las Vegas din Craiova, au provocat o altercaţie care a creat disconfort şi temere persoanelor prezente în local. În timpul conflictului, aceștia l-au lovit şi rănit pe Dănuţ Arşanu, care, în încercarea de a scăpa, a fost nevoit să folosească un spray lacrimogen.
Pe 23 decembrie, Surdu, Leontinescu şi Ancuţa au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar în cazul lui Ciovică și Enryko, care nu fuseseră găsiţi de poliţişti, instanţa a amânat judecarea propunerilor de arestare preventivă. Ulterior, Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Ciovică, Enryko şi Pruiu, iar primii doi s-au prezentat la poliţie pentru a fi încarceraţi la scurt timp după emiterea mandatelor. Marin Pruiu nu a fost găsit nici până în prezent, acesta urmând să fie încarcerat când va fi prins în baza mandatului de arestare emis pe numele lui. Cei şase inculpaţi au fost trimişi în judecată pe 13 ianuarie 2012, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova.

Câte opt luni de închisoare

După mai multe cereri de eliberare sub control judiciar formulate de cei cinci inculpaţi şi respinse de judecători, la termenul de vineri, Ciovică, Enryko, Ancuţa, Leontinescu şi Surdu au cerut aplicarea articolului 320 din Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor. Potrivit acestei prevederi legale, atunci când inculpatul recunoaşte faptele comise aşa cum au fost descrise de procurori în rechizitoriu, instanţa poate aplica o pedeapsă redusă cu o treime.
Dacă pentru ultraj contra bunelor moravuri pedeapsa este între șase luni şi cinci ani, cei cinci inculpaţi au fost condamnaţi la câte opt luni de închisoare. Surdu are de executat în total un an şi două luni de închisoare, pentru că judecătorii au hotărât ca el să execute şi o pedeapsă mai veche, de şase luni de închisoare. În cazul lui Ancuţa, pedeapsa este cu suspendare.
Magistraţii de la Judecătoria Craiova au mai dispus menţinerea arestului în cazul lui Ciovică, Enryko, Leontinescu şi Surdu, iar pentru Ancuţa punerea în libertare.
Hotărârea de vineri a Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS