18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu furat din tirul cu salam

Au furat din tirul cu salam

http:http://www.youtube.com/watch?v=areiV9VOzas

Aproape 100 de romi din localitatea doljeană Coţofenii din Faţă au înconjurat miercuri un tir care s-a răsturnat pe DN 6 şi au furat din el o bună parte din marfă – de la salam şi cârnaţi, până la fructe, sucuri şi… două lăzi frigorifice

O persoană a anunţat prin 112, miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00, faptul că în comuna doljeană Coţofenii din Faţă s-a răsturnat un tir în afara drumului. La faţa locului au fost trimise un echipaj de poliţie, dar şi o ambulanţă care l-a transportat pe şofer la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.  Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că şoferul, Gheorghe Lişiţă, de 23 de ani, din Ploieşti, în timp ce conducea tirul cu numărul B-22-FXO pe DN 6, dinspre Craiova către Filiaşi, a pierdut controlul direcţiei, iar autotrenul s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului.
La ora 11.00, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, şoferul s-a întors la locul accidentului şi a aşteptat să vină un coleg pentru a muta într-un alt tir marfa care trebuia să ajungă la supermarketuri din Drobeta Turnu Severin şi Orşova.
Şoferul a spus că a „tocmit“ mai multe persoane din comună pentru a-l ajuta să mute marfa cât mai repede. Nu a trecut mult timp şi romii din Coţofenii din Faţă au tăbărât pe tirul răsturnat şi au furat tot ce au putut căra, inclusiv două combine frigorifice. Gheorghe Lişiţă a mai declarat că, atunci când au văzut că sunt asaltaţi de romi, au sunat la 112 şi au cerut ajutorul poliţiei. La faţa locului a ajuns însă o patrulă din localitate, formată dintr-un poliţist şi o poliţistă, care nu au avut ce să le facă celor aproape 100 de romi care alergau care încotro cu alimentele furate. Într-un final, s-a reuşit mutarea a ce mai rămăsese din marfă, iar în jurul orei 21.00 tirul avariat a fost scos din şanţ.

Poliţiştii spun că au intervenit

Reprezentanţii IPJ Dolj au o altă viziune asupra evenimentelor petrecute în Coţofenii din Faţă şi îl consideră responsabil de furt şi pe şoferul tirului. „Autoutilitara era încărcată cu produse perisabile, iar în momentul în care mărfurile au fost mutate în alt autocamion sosit la faţa locului, conducătorul auto a solicitat sprijinul mai multor localnici. Aceştia au profitat de neatenţia celor aflaţi la faţa locului şi au sustras mărfuri depreciate în urma accidentului“, au precizat poliţiştii din cadrul IPJ Dolj într-un comunicat. Aceştia au mai spus că, atunci când au ajuns la faţa locului agenţii din comună, romii deja fugiseră şi nu au mai avut altceva de făcut decât să înceapă cercetările. După estimările poliţiştilor, romii au prăduit aproximativ un sfert din marfa care se afla în tirul ploieşteanului.
Până ieri, oamenii legii au reuşit să identifice mai mulţi romi care participaseră la jaf şi au recuperat o parte din alimentele furate. Potrivit IPJ Dolj, în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând ca toate persoanele care au furat alimente să fie trase la răspundere.
Atât şoferul, cât şi colegul său au precizat că nu au văzut în viaţa lor aşa ceva şi că de acum înainte vor încerca pe cât posibil să ocolească Doljul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII