14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu, cercetat pentru abuz de încredere

Mititelu, cercetat pentru abuz de încredere

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, este cercetat de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere, după ce fostul preşedinte al Clubului, Silvian Cristescu, a depus o plângere împotriva acestuia.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în data de 11 mai, Silvian Cristescu a depus o plângere privind comiterea infracţiunii de abuz de încredere împotriva lui Mititelu. Plângerea a fost înregistrată, după care procurorii au înaintat-o Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj pentru efectuarea cercetărilor în acest caz.
La rândul lor, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că respectiva plângere a fost înregistrată pe 20 mai, iar în prezent poliţiştii fac cercetări pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă. În fapt, Cristescu a reclamat că, în perioada în care a fost preşedinte al Universităţii Craiova, a achitat diverse cheltuieli ale clubului, iar sumele de bani cheltuite şi care însumează peste 600.000 de lei nu i-au fost restituite de Adrian Mititelu. „Plângerea a fost înaintată Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar în prezent se efectuează cercetări în această cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz de încredere“, a declarat agentul de poliţie Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Potrivit Codului Penal, însuşirea unui bun mobil al altuia, dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă. Dacă bunul este proprietate privată, cum este şi în acest caz, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Silvian Cristescu, fost jucător al Universităţii Craiova, a făcut parte în ultimii ani din staff-ul administrativ al Universităţii. Acesta a îndeplinit funcţia de preşedinte al clubului din luna august 2010, odată cu venirea lui Victor Piţurcă ca manager general al grupării din Bănie.
În ianuarie, Silvian Cristescu a fost demis de Mititelu împreună cu Victor Piţurcă şi staff-ul acestuia, format din antrenorii Eugen Neagoe, Gabi Boldici, Martin Tudor, Florin Marin şi preparatorul fizic Marius Dima.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

75 COMENTARII