13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalt mortal din salonul de spital

Salt mortal din salonul de spital

Un pacient al Secţiei neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a aruncat, sâmbătă dimineaţă, de la fereastra unui salon situat la etajul V. Familia acuză asistentele şi infirmierele de pe tură de neglijenţă.

Ion Scarlat, de 51 de ani, pacient în cadrul Secţiei de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, s-a aruncat, sâmbătă dimineaţă, de la fereastra salonului său situat la etajul V, manevrele de resuscitare încheindu-se fără succes. Bărbatul era internat în spitalul din Slatina încă de miercuri, 18 mai, cu diagnosticul de suspiciune de accident vascular ischemic şi encefalită de trunchi, în două zile fiind supus unor multiple investigaţii clinice, fiind infirmat diagnosticul de accident ischemic. Deşi era un salon de terapie intensivă, la ora la care s-a produs nefericitul eveniment, 6.30-6.45, personalul medical nu supraveghea bolnavii, motiv pentru care familia acuză spitalul de neglijenţă.

„Poate am greşit că nu le-am dat bani“

Familia lui Ion Scarlat a luat pentru ultima dată contact cu acesta chiar în noaptea dinaintea tragicului gest. „M-a sunat pe la 2.22. N-am vorbit prea mult, pentru că am auzit că-l certa o asistentă sau infirmieră că vorbeşte la telefon şi trezeşte ceilalţi pacienţi“, a povestit unul din cei doi fii ai decedatului. Vineri seară, bărbatul s-a plâns că suportă foarte greu tratamentul. „Mie mi-a spus că nu mai suportă. Poate am greşit că nu le-am dat bani. Dar dacă doctoriţa care s-a ocupat de el, doamna Stancu, nu ne-a luat nimic, lor de ce să le fi dat?!“, a declarat soţia pacientului. „Noi acuzăm cele şase asistente şi infirmiere care erau la acel salon. Nu e posibil să spui că ai plecat din salon, după ce ai deschis fereastra pentru că îşi făcuse alt pacient nevoile pe el şi mirosea urât. Te uiţi la el că se închină şi că vrea să se arunce pe geam, aşa cum s-a auzit la UPU, dar nu poţi să-l împiedici?!“, s-a plâns şi nora bărbatului decedat.

„Se desfăşoară o anchetă internă“

„Juristul a început de atunci să adune date de la persoanele implicate. Nu vă putem însă spune acum la ce concluzie am ajuns, pentru că este devreme“, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Romeo Stănculescu. Investigaţiile au fost începute şi de poliţişti, care au înregistrat incidentul ca moarte suspectă. Rudele, în schimb, spun că nu vor lăsa lucrurile aşa. „Nu vrem bani, vrem ca vinovaţii să plătească. Vrem ca persoanele care trebuia să aibă grijă de el să ne ajute să-l înmormântăm creştineşte“, a mai spus unul dintre fii lui Ion Scarlat. Astăzi, rudele vor să aibă o nouă discuţie cu conducerea spitalului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU