15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Moarte violentă

http:http://www.youtube.com/watch?v=pkYJUkrm5u0

Doi tineri din Craiova şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit, ieri, după ce maşina cu care se deplasau pe DJ 552, în apropiere de localitatea Lazu, s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

 

Potrivit poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Craiova, Ştefan Bozgan, de 24 de ani, din Craiova, care conducea ieri, în jurul prânzului, o Dacia Logan cu numărul de înmatriculare B-44-PDP pe DJ 552, dinspre Craiova către comuna Cetate, cu câţiva kilometri înainte de intrarea în localitatea Lazu, a pierdut controlul direcţiei de mers. A rulat câteva zeci de metri pe marginea drumului, după care a tras de volan stânga, încercând să redreseze maşina, însă a intrat în derapaj. Autoturismul a traversat sensul celălalt de mers, a ieşit de pe şosea şi a lovit cu partea dreaptă un copac de pe marginea drumului. În urma impactului violent, şoferul şi Ionuţ Mitri, de 20 de ani – pasagerul din dreapta-faţă, au fost aruncaţi din maşină, unde au şi fost găsiţi de persoanele care au oprit să vadă ce s-a întâmplat. Şoferul a murit pe loc în urma impactului, iar Ionuţ Mitri a fost găsit în viaţă, la aproximativ 20 de metri de maşină. Un alt pasager, cel de pe locul din dreapta-spate, Cătălin Ilie, de 26 de ani, a fost scos din autoturism de pompierii de la Descarcerare. Nici pentru acesta, medicii de pe ambulanţa SMURD nu au mai putut face nimic. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit din cercetările de la faţa locului că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula Bozgan. De altfel, şi persoanele care au oprit imediat după producerea accidentului au susţinut că şoferul circula cu viteză mare, cu aproximativ 140 de km/h. „Când am oprit, un băiat era mort lângă maşină, iar altul, care era în viaţă, era mai departe. Era conştient şi ţipa să îl ajutăm, şi când ne-am apropiat a întrebat dacă cumnatul lui trăieşte. După aceea, au oprit alte maşini pe care tinerii le depăşiseră pe drum şi şoferii au spus că circulau cu aproximativ 140 de kilometri pe oră", a povestit Alexandru Ogarcă, unul dintre şoferii care a oprit să ajute victimele accidentului.

Ionuţ Mitri a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral.

11 morţi şi 51 de răniţi în două zile

Potrivit datelor centralizate de Poliţia Română, în cursul zilei de 23 august au fost înregistrate în toată ţara 23 de accidente, soldate cu şase morţi şi 25 de răniţi grav. În 17 cazuri, vinovaţi au fost şoferii, iar în şase, pietonii. Principalele cauze ale accidentelor înregistrate luni au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, conducerea imprudentă şi depăşirea neregulamentară.

Marţi, poliţiştii au înregistrat 30 de accidente, în urma cărora cinci persoane au murit, iar alte 26 au fost rănite grav. Cele 30 de accidente grave au avut drept cauze neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi conducerea imprudentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

66 COMENTARII