18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVictime pe şosele

Victime pe şosele

Un bărbat a decedat, iar un tânăr de 19 ani se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital, aceştia fiind victimele a două accidente de circulaţie înregistrate miercuri seară şi ieri-dimineaţă în judeţul Dolj.
Poliţiştii doljeni au comunicat că, miercuri seară, în jurul orei 22.30, Lucian Stoianovici, de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un  Peugeot 406 pe strada Calea Severinului din Craiova, în zona complexului comercial Marlorex a pierdut controlul direcţiei, a derapat, a pătruns pe contrasens, după care a lovit un Opel Corsa staţionat în parcare. După Opel, Peugeotul a lovit un stâlp din beton de pe marginea drumului şi gardul metalic care separa trotuarul de calea de rulare a tramvaiului. În urma accidentului, atât şoferul, cât şi Marin Croitoru, de 19 ani, din Craiova, pasager în autoturism, au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii au stabilit că şoferul a scăpat uşor, acesta suferind un traumatism cranian şi unul toracic minore, însă Croitoru a suferit un traumatism cranian grav, fiind internat în comă de gradul 3. Poliţiştii doljeni au explicat că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula Stoianovici, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Cel de-al doilea accident de circulaţie a fost înregistrat ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.30, pe DN6 B, la intrarea în comuna doljeană Şimnicu de Sus. Conform poliţiştilor de la Rutieră, Nicolae Goghez, de 36 de ani, din Goieşti, în timp ce conducea o DacieSolenza dinspre Şimnicu către Craiova, l-a lovit în plin pe Florea Mitran, de 53 de ani, din localitate, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe o bicicletă. Deşi şoferul a frânat puternic – urmele de frânare măsurând aproximativ 30 de metri, nu a mai putut evita biciclistul, lovindu-l în plin. În urma impactului extrem de violent, Florea Mitran a murit pe loc. Poliţiştii care au efectuat cercetările la faţa locului au stabilit că responsabil de producerea accidentului este biciclistul, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers când a virat stânga şi a fost lovit de autoturismul condus de Goghez. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

102 COMENTARII