17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrădina Botanică, loc de păşunat pentru cai

Grădina Botanică, loc de păşunat pentru cai

Considerată una dintre cele mai frumoase grădini publice din România şi nu numai, Grădina Botanică din Craiova este lăsată la voia întâmplării de cei care primesc bani să se îngrijească de ea. Ieri, la orele amiezii, un cal păştea liniştit în apropierea monumentului de la intrarea în Grădina Botanică, în timp ce angajaţii ei se aflau într-o binemeritată pauză. Aceştia nu puteau să stea pur şi simplu tolăniţi la umbră, aşa că îşi omorau timpul jucând o partidă de… table. La nici zece metri de ei, cabalina, înhămată la căruţă, savura iarba proaspăt cosită.
Reprezentanţii Grădinii Botanice nici măcar nu se sinchiseau să mute calul, care se afla într-o zonă delimitată, unde exista şi un semn cu „Accesul interzis“.
Menţinerea, conservarea, dar mai ales extinderea spaţiilor verzi în aglomeraţiile urbane constituie unul dintre principalele domenii în care municipiul Craiova este deficitar în prezent. În loc să existe o disciplină strictă în conservarea locurilor cu verdeaţă din oraş, angajaţii municipalităţii tratează cu un dispreţ ieşit din comun acest sector public. Până şi trecătorii priveau uluiţi calul ce păştea liniştit într-o zonă interzisă, delimitată clar de un panou. „Nu înţeleg cum ăia stau toţi grămadă la umbră şi joacă table, iar calul ăsta paşte înhămat la căruţă, fără ca ei să se deranjeze să-l mute de lângă statuie. Cum să mai vin eu cu nepoţelul la plimbare aici, când, dacă merg pe aleei fără să fii atent, rişti să calci într-o baligă?“, a spus o craioveancă. „Uite, domn’e, la ăia de acolo cum joacă table şi calul ăsta mai are un pic şi intră cu căruţa în statuie!“, a adăugat, foarte supărat, un trecător.
Directorul Grădinii Bota-nice, inginerul Ion Stan, a precizat că va declanşa o anchetă în rândul propriilor angajaţi şi, dacă se dovedeşte că lucrurile stau în acest fel, va lua măsuri drastice pentru a preveni astfel de acte de indisciplină. „Mâine dimineaţă la prima oră o să demarez o anchetă, să văd şi eu cum stau lucrurile, şi, dacă este aşa cum spuneţi dumneavoastră, voi lua măsuri disciplinare, ajungându-se până la desfacerea contractului de muncă al celor vinovaţi. Cine ştie, poate muncitorii se aflau în pauza de masă şi din acest motiv aveau timp să joace table“, a spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII