17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociaţie sechestrată

Asociaţie sechestrată

http:http://www.youtube.com/watch?v=DAly76q8wNw

De două săptămâni, la Asociaţia de locatari nr. 3 din Craioviţa Nouă domneşte haosul. Uşa este ferecată cu trei lacăte şi nu se mai fac încasări, iar casiera a dispărut cu banii şi cu chitanţierul.

 

„Cine a pus sechestru pe asociaţie? Să vină, domne, poliţia, procuratura, să vină Garda Financiară, că sunt abilitate! Că aşa iau şi eu un lacăt şi îl pun pe uşă. Ce aveţi de gând, că vreau să-mi plătesc întreţinerea?", striga ieri, în faţa Asociaţiei nr. 3 din Craioviţa Nouă, un locatar. De fapt, de două săptămâni, certurile se ţin lanţ. Se ceartă preşedintele cu locatarii, administratorul cu cenzorul, casiera cu comitetul. Taberele sunt împărţite. Preşedintele Constantin Palici are de partea sa unii membri ai comitetului asociaţiei, cenzorul Magdalena Radu şi unii locatari. În cealaltă tabără sunt administratorul Tatian Vasile, casiera Ilinca Câlţea şi, bineînţeles, grupul lor de susţinători din rândul proprietarilor. Pe ce se ceartă ? Pentru „bani şi putere", strigă locatarii nemulţumiţi de cei care îi reprezintă. La Asociaţia nr. 3, noţiunea de Adunare Generală este abstractă, iar deciziile luate de comitet au fost înlocuite cu pronunţări personale. Preşedintele asociaţiei, Constantin Palici, crede că administratorul şi casiera sunt pe mână. „Nu îmi arată actele, iar casiera pleacă acasă cu banii în geantă. Administratorul este pe mână cu ea, fac numai ce vor ei. Acesta ia salariu degeaba, are un sfert de normă şi vine din joi în Paşti. De sărbători, casiera şi-a dat singură o primă de peste 400 de lei, iar femeilor de serviciu câte 50 de lei. Nu am putut să ţinem Adunarea Generală din cauza lor. Merg pe la blocuri şi îi dezinformează pe oameni. Am luptat să transform asociaţia în una de proprietari. Dar să le spună locatarilor că avem către Termoficare numai penalităţi de 551.974,49 lei?! Mi-am dat seama că sunt o serie de nereguli şi am cerut o verificare din partea cenzorului, dar şi a primăriei. Casiera şi administratorul s-au opus. Păi, dacă tu eşti corect, de ce refuzi? Am cerut ca aceste verificări să fie făcute de cenzori de la UNAL sau de inspectorii de la primărie", a spus Palici. Acesta a propus rezilierea contractului casierei, care între timp a dispărut cu banii din încasări şi cu chitanţierul, după cum susţine cenzorul Magdalena Radu.

Fiecare cu lacătul lui

Locatarii se adună în fiecare zi la uşa blocului 16 şi înjură ca la uşa cortului. La fel s-a întâmplat şi ieri. În sediul asociaţiei, o uscătorie, nu are nimeni acces. Grilajul metalic este închis cu trei lacăte, unul al casierei, unul al administratorului şi unul al preşedintelui. De acte, procese-verbale, chitanţiere sau registre, nici vorbă, nimeni nu le poate verifica. Mai grav este că unele documente sunt la domiciliile reprezentanţilor asociaţiei. Preşedintele, cenzorul şi câţiva susţinători stau pe la uşă. Locatarii veniţi să-şi plătească întreţinerea pierd minute bune în hol.

„Ce se întâmplă aici? Sunt deranjat că nu pot să-mi plătesc întreţinerea. Ei sunt vinovaţi! Au sechestrat-o pe casieră aici, iar noi stăm ca proştii", a afirmat Milică Gavrilescu, locatar. Administratorul Tatian Vasile nu vrea „să dea ochii cu nimeni". El susţine că a angajat un avocat ca să-şi dea demisia. Ceea ce a şi făcut pe 4 mai. „Acolo sunt tot felul de abuzuri. Ei sunt cei care fac o serie de nereguli, preşedintele cu ai lui. Ăsta a fost votat numai de familie. A venit la doamna Câlţea şi i-a cerut 1.000 de lei pentru nişte PAL că trebuie să compartimenteze sediul. Eu mi-am dat demisia şi la mine nu este nici un act. De mine să nu scrieţi nimic, pentru că mă cunoaşte jumătate din Craiova. Să fiţi foarte atentă, că altfel vă dau în judecată", a ameninţat administratorul Vasile.

Să plece pensionarii!

Indignaţi peste măsură, oamenii au un mesaj pentru cei de la asociaţie: să plece pensionarii! „Să vină unii tineri! Sunt oameni care au nevoie de un loc de muncă şi ei stau şi cu pensii, şi cu bani de la asociaţie, şi tot nu le convine. Să se ţină adunarea şi să se decidă odată! Eu am vrut să aduc citirile şi uşa este mereu încuiată", a spus Maria Preda, locatară.

La Serviciul coordonare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Craiova, problemele celor de la Asociaţia nr. 3 se rezumă la o simplă cerere. La care se răspunde că inspectorii serviciului sunt prea puţini, iar pentru verificări contabile asociaţia a fost trecută pe lista de aşteptări. Marian Giubelan, şeful respectivului serviciu, aruncă pisica în curtea celor din Craioviţa. El susţine că situaţia creată se rezolvă numai în cadrul unei Adunări Generale şi prin votul comitetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII