18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristul craiovean şi-a înscenat moartea

Taximetristul craiovean şi-a înscenat moartea

Taximetristul din Craiova a cărui maşină a fost găsită incendiată într-o pădure din Mehedinţi, după ce el fusese dat dispărut, a fost depistat de poliţişti în Gara Simeria. Conform propriilor declaraţii, acesta şi-ar fi înscenat moartea din cauza unor probleme în familie.

 

Firma de taxi Favorit din Craiova a depus pe 20 august 2008 o plângere la poliţie cu privire la faptul că Daniel Gheorghe, de 27 de ani, şoferul unui autoturism Matiz, cumpărat de societate în leasing, nu a mai venit la serviciu de câteva zile. Poliţiştii doljeni au început cercetările şi au dat autoturismul în urmărire locală şi generală. Pe 1 septembrie, s-a prezentat la poliţie tatăl bărbatului, care a sesizat faptul că fiul său a dispărut de la domiciliu, şi acesta a fost dat în urmărire generală. După mai bine de o lună de căutări, pe 1 octombrie, poliţiştii doljeni au fost înştiinţaţi că Matizul căutat a fost găsit incendiat într-o pădure de pe raza localităţii mehedinţene Corlăţel.

 

Teafăr şi nevătămat

 

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Daniel Gheorghe a fost depistat sâmbătă în Gara Simeria, judeţul Hunedoara, de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, care au anunţat familia acestuia. În faţa poliţiştilor, Gheorghe a declarat că a incendiat Matizul pe care lucra şi cu care plecase din Craiova pe 18 august, într-o pădure din Mehedinţi, a şters orice urmă şi a dispărut. El a mai spus că a plecat de acasă în urma unor probleme familiale şi personale şi că nu a mai luat legătura cu nici un membru al familiei sau cu vreun apropiat, iar în perioada în care a fost căutat de poliţie a lucrat ca zilier în mai multe judeţe. Poliţiştii doljeni au precizat că Gheorghe este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de abuz de încredere şi distrugere. Daniel Gheorghe nu este la prima faptă de acest fel. El a mai plecat în acest an cu două maşini pe care lucra ca taximetrist, însă autoturismele au fost recuperate de proprietari în stare de funcţionare, una din Oradea, iar alta, dintr-o parcare din Craiova. Pe numele craioveanului au fost întocmite atunci două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere, însă, conform poliţiştilor doljeni, cercetările nu au continuat pentru că părţile vătămate şi-au retras plângerile.

Membrii familiei lui Daniel Gheorghe nu au luat încă legătura cu poliţia, dar urmează să fie audiaţi.

Abuzul de încredere

Conform legislaţiei, abuzul de încredere este însuşirea unui bun mobil al altuia sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, infracţiune ce se se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la patru ani sau cu amendă. Dacă bunul este proprietate privată, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII