15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInfracţiuni şi băutură la volan

Infracţiuni şi băutură la volan

Poliţiştii craioveni au fost nevoiţi vineri noapte să folosească armamentul din dotare, pentru a opri un tânăr care conducea un autoturism fără a avea permis şi care era sub influenţa băuturilor alcoolice. O noapte mai târziu, cinci tineri, suspectaţi de comiterea unei tâlhării, au fost prinşi după ce au fost urmăriţi chiar de partea vătămată.

Un tânăr doljean a fost prins după o urmărire pe mai multe străzi şi după ce oamenii legii au tras focuri de armă, acesta refuzând să oprească la semnalul de avertizare al poliţiştilor. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Dolj au precizat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.30, un echipaj din cadrul Secţiei 3 a observat pe strada Calea Bucureşti, în zona Podului Electroputere, un Wolksvagen Golf care se deplasa şerpuitor, motiv pentru care unul dintre poliţişti a încercat să-l oprească făcând semnalele regulamentare. Şoferul şi-a continuat însă deplasarea în viteză pe bulevardul Decebal, apoi pe strada Grigore Pleşoianu, până în zona blocurilor 81, unde a oprit, a abandonat autoturismul şi a fugit către un cvartal de locuinţe aflate în construcţie. Bărbatul a fost urmărit de poliţişti care, după somaţiile legale de avertizare, au executat mai multe focuri de armă în plan vertical. În cele din urmă, aceştia au reuşit să-l prindă pe şofer după ce acesta a căzut în groapa fundaţiei unui imobil. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Daniel Marius Oravetz, de 22 de ani, din comuna doljeană Pieleşti. În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezulat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tâlhari urmăriţi de victime

 

Poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, de către Victor Şuriche, de 21 de ani, din comuna Braloştiţa, în legătură cu o tâlhărie petrecută cu puţin timp în urmă. La telefon, tânărul i-a anunţat pe poliţişti că se afla împreună cu mai mulţi prieteni într-un autoturism Renault Laguna, pe drumul judeţean dintre comunele Scaieşti şi Braloştiţa, fiind în urmărirea unui Oltcit, ai cărui pasageri l-au lovit şi i-au luat pantofii lui Florin Tiţa, de 18 ani, din Filiaşi. Dispeceratul a dirijat o patrulă de siguranţă publică în zona cartierului Izvorul Rece, pe DE 70, unde poliţiştii au reuşit să oprească Oltcitul respectiv. În urma verificărilor, s-a stabilit că pasagerii din maşină erau Constantin Bădănoiu, de 20 de ani, Ionel Bădănoiu, de 22 de ani, Laurenţiu Gancea, de 22 de ani, toţi din comuna Daneţi, Cristian Morenciu, de 22 de ani, din Braloştiţa, şi şoferul maşinii, Daniel Dumitru, de 22 ani, din comuna Daneţi, care mirosea puternic a alcool. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, indicându-se o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalului de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În Oltcitul cu care se deplasau tinerii s-a găsit o pereche de pantofi sport, care au fost identificaţi de către Tiţa ca fiind ai săi. Cei cinci tineri au fost conduşi la sediul Secţiei 5 de unde au fost preluaţi de poliţiştii din Filiaşi în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII