20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste o tonă de carne, confiscată la Corabia

Peste o tonă de carne, confiscată la Corabia

O tonă şi jumătate de carne a fost confiscată de poliţişti, sâmbătă dimineaţă, în urma unei acţiuni organizate în Corabia. Poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi care transportau ilegal cu o autoutilitară 1.610 kilograme de carne.

În urma verificărilor, s-a constatat că toată cantitatea de carne aparţinea lui Spiru Daicu, de 45 de ani, din Corabia. Bărbatul sacrificase mai multe animale şi intenţiona să ajungă la Bucureşti, pentru a valorifica marfa. Potrivit unor surse oficiale, prejudiciul depăşeşte 8.000 de lei.

Poliţiştii au anunţat reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt şi au confiscat întreaga cantitate de carne. „Bărbatul a fost depistat în trafic în Corabia. El avea carnea pusă în mai mulţi saci şi intenţiona să o aducă la Bucureşti. Nu avea însă acte şi nici nu o transporta în condiţii bune“, a declarat comisarul-şef Ştefan Măcău. Atât conducătorul auto, Nicu Florin Lăcătuş, cât şi proprietarul cărnii au fost conduşi de poliţie la sediul DSVSA Slatina.

Şoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar Spiru Daicu, cu 3.000 de lei. „Carnea a fost confiscată şi va fi dusă la o firmă specializată din Craiova, unde urmează să fie incinerată“, a spus directorul DSVSA, Veronel Bolborea. Oamenii legii exclud varianta ca animalele sacrificate să fi fost furate. Ei spun că, în urma cercetărilor, a reieşit că acestea au fost cumpărate la preţuri mici de la cetăţeni din diferite comune.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS