15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu poliţişti şi băiatul primarului din Scaeşti

Scandal cu poliţişti şi băiatul primarului din Scaeşti

Băiatul primarului din localitatea doljeană Scaeşti şi un agent de poliţie din Craiova sunt cercetaţi de poliţişti, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost implicaţi într-un scandal în discoteca din comună.

Un martor a precizat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la discoteca JOU JOU din Scaeşti, agentul de poliţie Sorin Slămnoiu, de la Secţia 4 Craiova, şi Mihai Calotă, fiul primarului din localitate, au ameninţat şi lovit doi tineri din Craiova.

Poliţiştii din comună s-au deplasat la faţa locului, însă cei doi au continuat scandalul şi în prezenţa acestora. Agentul Slămnoiu ar fi încercat să împiedice ancheta agenţilor din comună, ţipând şi dând mai multe telefoane unor şefi din poliţie, pentru a interveni în favoarea sa. Victimele celor doi au depus plângeri, dosarul fiind preluat de Poliţia Filiaşi.

Cercetări şi „făcături“Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a menţionat că în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri. „Din primele verificări, s-a stabilit că a fost o altercaţie, printre persoanele prezente fiind şi fiul primarului şi un poliţist. S-a dispus ca Poliţia Filiaşi să efectueze cercetările pentru a se stabili cu certitudine ce s-a întâmplat şi în ce măsură au fost implicaţi cei doi“, e declarat comisarul-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj.

Reprezentanţii IPJ au precizat că, dacă se va stabili că poliţistul din Craiova a fost implicat în scandal, acesta va fi cercetat conform legii. Pe de altă parte, dacă se va constata că acesta nu a fost implicat în altercaţie, dar a avut un comportament inadecvat, ce a adus atingere prestigiului instituţiei, va fi cercetat disciplinar.

Primarul Barbu Calotă a precizat că lucrurile au stat altfel şi că scandalul în care au fost bătuţi doi craioveni este o „făcătură“.

„Totul a fost pus la cale de doi poliţişti din comună, pe care i-am reclamat eu la IPJ Dolj că nu îşi fac treaba. Încearcă să se răzbune şi să scoată în evidenţă faptul că fiul meu şi un poliţist au bătut două persoane, când lucrurile au stat cu totul altfel“, a explicat Barbu Calotă.

Primarul din Scaeşti a spus că, în acea seară, fiul său a fost stropit cu bere în discotecă, după care un tânăr l-a lovit cu capul în gură şi a fugit afară. Mihai Calotă a ieşit după el şi l-a găsit lângă poliţiştii din comună. I-a cerut socoteală şi l-a împins, însă nu l-a lovit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII