24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzbunare cu spray paralizant

Răzbunare cu spray paralizant

Doi angajaţi ai RAT Control Craiova acuză un poliţist de la Transporturi Feroviare că le-a dat cu spray-ul paralizant în faţă pentru că au refuzat să îi deblocheze maşina parcată neregulamentar.

Conflictul dintre agentul Andrei Ungureanu de la Poliţia Transporturilor Feroviare (TF) şi doi angajaţi ai SC RAT Control Craiova, Daniel Ionuţ Mărinică şi colegul său, Ovidiu Florea, a avut loc ieri, în jurul orei 13.20, pe strada Felix Aderca.

Operatorii de blocări ai RAT Control au găsit un automobil Dacia Logan, cu numărul de înmatriculare DJ-56-UNG, parcat neregulamentar, motiv pentru care i-au pus „gheara“ pe roată. „Un domn s-a prezentat la scurt timp, a spus că lucrează în cadrul poliţiei, că este în misiune, că trebuie să îi dea drumul la maşină. Operatorii nu au vrut şi au spus că ei îşi respectă sarcinile de serviciu. I-a ameninţat. A intervenit la şeful de departament, care i-a spus acelaşi lucru, că legea este pentru toţi. S-a dus lângă maşină, a plătit taxa de 75 de lei şi, după ce a plătit, în momentul în care a plecat cu maşina, a scos un spray şi a pulverizat în ochi unuia dintre operatorii de la blocări“, a relatat Marian Slavu, directorul societăţii RAT Control. „A plecat cu maşina, a oprit lângă noi, a deschis uşa şi mi-a dat cu spray-ul în faţă“, a povestit Daniel Ionuţ Mărinică. Agentul Ungureanu nu se afla în timpul serviciului ori în misiune, fapt confirmat de comisarul-şef Constantin Budici, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare. „Noi luăm legătura cu şeful dânsului să vedem ce măsuri întreprindem în continuare“, a mai declarat directorul RAT Control.

Poliţistul este cercetat

 

Comisarul-şef Constantin Budici, şeful Poliţiei TF, a declarat: „Nu pot să comentez acest aspect. Cei care cercetează cazul vă pot spune mai multe. Dacă este vinovat, eu mâine voi dispune cercetarea prealabilă a poliţistului şi voi lua măsuri de sancţionare“.

În cazul în care este găsit vinovat, agentul TF Andrei Ungureanu riscă mustrarea scrisă, penalizarea de zece până la 20% din salariu pentru o perioadă de trei luni, retrogradarea, măsurile de sancţionare mergând până la trecerea în rezervă. Cercetările pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs incidentul sunt efectuate de lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Craiova, împreună cu reprezentanţii Poliţiei TF. „Cercetările sunt în derulare şi nu vă pot spune nimic până la finalizarea acestora“, a declarat comisar-şef Jan Dobrescu, şeful Secţiei 1 Poliţie Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII