20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSasa, inca o data pe podium

Sasa, inca o data pe podium

Cei care-si tuneaza masinile au avut posibilitatea sa se intreaca intr-un concurs organizat la Oradea, la care au participat peste 160 de masini modificate.


La inceputul lunii iunie, la Oradea, s-a organizat editia a doua a concursului „4TuningDay Revenge“. Prima editie, desfasurata la Bucuresti, a strâns la un loc firmele si masinile cele mai reprezentative pentru tuning-ul din România. La Oradea, in aceasta luna, organizatorii au vrut sa le strânga pe toate, sa le puna fata in fata cu masini din restul Europei. Juriul a dorit sa puna bolizii sa alerge, sa-i masoare, sa-i auda si sa desemneze câstigatorii pentru fiecare categorie de participare. In acest conscurs s-a desemnat si cea mai tare masina a expozitiei. Unul dintre fericitii câstigatori este Sasa Cosmin Berbieru, reprezentantul Craiovei, care, pe lânga premiul de la categoria la care a participat, a mai câstigat si marele premiu al competitiei, Best Car – Premiul Special 4 TuningDay. Printre hobby-urile olteanului se numara tot ce face zgomot si manânca benzina, plimbarile pe faleza sub clar de luna si fetele frumoase care impartasesc aceleasi pasiuni.


Masina, desi este de productie autohtona, un Oltcit Rodae 12 TRS din anul 1995, cu motor de Franta 1300 cmc, usor modificat, care-i permite sa atinga viteze de peste 180 km/ora, a concurat si a câstigat la Oradea in fata multor masini venite de peste hotare. Oltcitul lui Sasa a luat „fata“ multor masini in care s-au investit sume imense, la care un impatimit al tuning-ului din România nici nu poate visa.


„Daca nu ai bani destui sa iti tunezi o supermasina si esti pasionat cu adevarat, nu inseamna ca nu poti sa iti personalizezi masina si sa mai si câstigi cu ea premii la care altii nici nu viseaza“, a spus Sasa, dorind sa-i incurajeze pe cei care nu dispun de bani pentru visul lor. Acestora le ofera si câteva sfaturi: „Un tuning reusit sta in detalii. Pentru masina mea am folosit o gramada de accesorii, de la brelocul pentru chei pâna la accesorii cum ar fi jantele TSW Zenon, capac rezervor, cleme pentru capota, pedale, volan, schimbator de viteze, frâna de mâna, antena si multe altele. Cred ca nu este un loc unde sa nu fi umblat. Masina a fost prelucrata de la zero“.


Pregatiri pentru Gum Ball 3000


La Oradea au fost organizate concursuri pentru toata lumea: „frumusete auto”, dBDrag, drifting sau acceleratie pe distanta de 400 de metri. Pe lânga masinile autohtone, pe pista aeroportului au fost prezente duminica si masini din Ungaria, inscrise si ele in competitie pentru Best Car, Best Paint si Best Interior.


„Au fost un eveniment international si la Bucuresti, dar fiind mai aproape de Republica Moldova au venit mai multi moldoveni, care s-au prezentat foarte bine. Aici la Oradea fiind mai aproape de Ungaria au venit cum era normal foarte multi unguri care au avut unele dintre cele mai frumoase masini. Dupa ce am vazut masinile acestora, nu ma asteptam sa câstig“, a declarat Sasa.


Cunoscut ca un impatimit al fenomenului tuning, Cabral a venit la Oradea impreuna cu Roxana Ciuhulescu pentru a face parte din juriu si pentru a desemna câstigatorii. Unul dintre acestia a fost Sasa, care nu se astepta sa câstige pe lânga titlul de „Best Autohton Oradea“ si titlul de „Best Car – Premiul Special al Expozitiei 4TuningDay“.


„Acest Oltcit surclaseaza clar masinile care au participat la concurs. A meritat acest premiu si cred ca nu va fi nici primul si nici ultimul. Premiul pe care el l-a obtinut aici la Oradea a fost câstigat la Bucuresti de o masina facuta de o firma de tuning din Capitala, nu de o persoana fizica“, a precizat unul dintre organizatori.


Pentru viitoarele concursuri Sasa se pregateste din greu având in program modificarea unui motor mai nou de Oltcit. Acest motor va fi dotat cu un kit turbo si va fi gata, in cazul in care va gasi si sponsori, pentru participarea la concursul Gum Ball 3000.


„Momentan lucrez la un nou motor pentru ca al meu este cam batrân si, de ce nu, ma pregatesc pentru participarea la renumitul concurs Gum Ball 3000. Este un vis care poate deveni realitate, dar numai cu ajutorul unui sponsor“, a spus Sasa.


Premii câstigate:


„Best Tuning Craiova“;


„Autohton Finalist Bucuresti“;


„Best Autohton Oradea“;


„Best Car – Premiul Special al Expozitiei 4TuningDay“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS