20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRelaxare pentru sesiune

Relaxare pentru sesiune

Cu toate ca ne aflam in perioada de sesiune, majoritatea teraselor si cluburilor din Craiova sunt arhipline in week-end-uri si uneori chiar in timpul saptamânii, atunci când pauzele dintre examene sunt mai lungi.


Toate barurile, terasele, cluburile si discotecile din Craiova si-au depasit recordurile la incasari desi majoritatea clientilor sunt studenti aflati in sesiune. Programele de week-end ale acestora s-au diversificat, au inceput sa organizeze cât mai multe concursuri cu premii din ce in ce mai atractive si de sezon – excursii si sejururi pe Litoral.


„Cred ca am reusit sa depasesc recordul si la ciubucul care imi ramânea dupa o seara de sâmbata, ce sa mai vorbesc de incasari! Unii dintre clienti vor sa-mi faca si cinste pentru ca au reusit sa ia un examen pe care il aveau restanta de nu stiu când. E mai multa lume in club ca de obicei. Doar de sarbatori mai vin asa de multi“, a declarat Rares, barman intr-un club.


Pe timpul zilei, cele mai cautate locatii sunt terasele care iti ofera un moment de relaxare in aer liber, chiar daca atmosfera din Craiova nu este tocmai una lipsita de poluare. Acestea au inceput sa fie unele dintre locurile cele mai pline de viata, dar si mai costisitoare, deoarece clientii, majoritatea tineri, consuma aceleasi bauturi racoritoare, sau din contra unele care te incalzesc bine, la preturi putin mai ridicate decât cele obisnuite in baruri sau cluburi.


„Aceste terase sunt mai practice din multe puncte de vedere. In primul rând pentru ca le tinem deschise nonstop, iar preturile nu sunt cu mult mai mari decât in bar. Clientii care frecventeaza si clubul stiu acest lucru“, a tinut sa precizeze Laurentiu P., unul dintre barmanii sezonieri de la o terasa din Craiova.


Mai toti clientii teraselor vin aici pentru a se relaxa si pentru a se intâlni cu prietenii la un „pahar de vorba“. „As fi in stare sa stau aici o zi intreaga. De fapt, cred ca avem aproximativ cinci ore de când tot «discutam» berea asta. Am avut un examen ieri si mai am tocmai peste patru zile, deci e destul timp si pentru invatat“, a mentionat Florin Stainici, student la medicina.


Bacsis gras


Nici cei care lucreaza la terase nu se plâng de aglomeratie, cu toate ca este mai mult de munca decât intr-un bar. Aici, cu toate ca nu stau locului nici macar o clipa, si câstigurile sunt pe masura efortului depus.


Acest lucru nu se datoreaza salariului, care oricum nu este cu mult mai mare, ci bacsisului care pica mai mereu si nu este deloc de trecut cu vederea.


„Lucrez de cinci ani ca ospatar si imi dau foarte bine seama ce inseamna sa lucrezi la o terasa chiar si 12 ore cu 24, dar, sincer sa va spun, chiar se merita, mai ales atunci când pleci acasa dupa fiecare tura cu o «prima» frumusica.


Au fost zile când am facut in doua ture aproape cât un salariu“, a declarat Ionut S., unul dintre chelnerii mai norocosi, care a reusit sa-si gaseasca de lucru pentru vara aceasta pe litoral, la o terasa unde ne spune tot el ca „… se câstiga atât cât sa-ti ajunga pentru trei luni de distractie pe litoral, cazarea si masa fiind asigurate de angajator, asa ca poti sa mai faci si cinste la prieteni când te intorci in Craiova“.


Unele dintre cele mai bine pozitionate terase sunt cele din apropierea centrelor universitare sau a liceelor.


Aici vin cei care doresc sa savureze o cafea inainte de cursuri sau cei care vor sa-si incarce bateriile dupa oboseala si plictiseala cursurilor.


„Azi-dimineata mi-am baut cafeaua aici, ca sa ma trezesc, si profu’ m-a adormit mai rau timp de doua ore la cursuri, asa ca am revenit la terasa sa ma remontez“, a declarat Loredana, studenta in anul trei la Facultatea de Litere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU