15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMagazin jefuit in doua minute

Magazin jefuit in doua minute

Spargerea unui magazin de telefoane mobile din Craiova a pus pe jar politia doljeana, dupa ce hotii au reusit sa dea o lovitura desprinsa parca din filmele de actiune, furând in mai putin de doua minute peste 120 de telefoane.


Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj ancheteaza o „lovitura“ data de hoti in noaptea de vineri spre sâmbata la un magazin de telefoane mobile si accesorii din municipiu, echipat cu sistem de securitate. Este vorba de magazinul „Euro GSM“, situat pe strada A.I. Cuza. Surse neoficiale sustin ca pe 3 martie s-a mai inregistrat o astfel de spargere, la alt magazin cu acelasi profil de pe bulevardul Carol I din localitate.


Mod de operare simplu si eficient


Intreaga actiune a spargatorilor indica un plan bine pus la punct. In primul rând, lovitura a fost data in intervalul de timp in care politistii se retrag din patrulare, intre 4.30 si 5.00. Faptul ca respectiva locatie este dotata cu un sistem de alarma conectat la o firma de paza, iar incaperile sunt impânzite cu camere de luat vederi si senzori de miscare nu i-a speriat pe hoti. Pentru a anihila alarma amplasata pe fatada cladirii, spargatorii au umplut o cutie de carton cu spuma poliuretanica pe care au aplicat-o peste alarma. Urmatorul pas a fost sa forteze usile de la intrare, acestea fiind descuiate cu ajutorul a doua surubelnite care au fost gasite in magazin. Faptul care lasa impresia de lovitura calculata in detaliu este ca spargatorii, o data ajunsi in magazin, s-au dus direct la un dulap metalic in care sunt depozitate telefoanele. Alt lucru care ridica semne de intrebare este ca incuietorile fisetului metalic nu par a fi fortate. Doar sina metalica de siguranta a fost taiata cu un cleste, care a fost gasit si el in magazin. Au fost sustrase peste 120 de telefoane mobile de ultima generatie, in valoare totala de circa un miliard de lei. Se pare ca sistemul de supraveghere video al magazinului nu a reusit sa surprinda imagini concludente cu faptasii.


Oamenii legii, in dificultate


Modul de operare al hotilor le da destule batai de cap politistilor.


Totul s-a intâmplat in mai putin de trei minute pentru ca, dupa cum s-a stabilit ulterior, sistemul de alarma s-a declansat si a alertat firma de paza.


Alarma montata pe fatada cladirii in care se afla magazinul nu a fost auzita de nimeni pentru ca era acoperita cu spuma. Agentii firmei de paza au ajuns in mai putin de patru minute, dar nu au gasit nici urma de hot.


Oamenii legii doar au confirmat spargerea din noaptea de vineri spre sâmbata, insa nu au oferit nici o informatie.


Se pare ca evenimente asemanatoare s-au inregistrat si in judetele Gorj si Olt, iar spargatorii sunt constituiti intr-un grup organizat. Cercetarile continua, dupa cum au declarat politistii, iar dosarul a ajuns la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS