29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima cu premeditare

Crima cu premeditare

Medicii incearca s-o alunge din Spitalul de Urgenta Craiova pe Silvia, singura supravietuitoare a familiei Burlan din accidentul de circulatie provocat de Carmen Paunescu, iar politistii doljeni trag mita de coada asteptind sa vina legistii din concediu.

Rudele sint ingrozite de momentul in care vor fi nevoite sa ii spuna adevarul si se tem ca Silvia sa nu aiba un soc puternic, in urma caruia sa ramina nenorocita pe viata. Nemultumirea membrilor familiei se accentueaza intrucit acestia considera ca externarea este un complot pus la cale pentru ca Silvia sa aiba mai putin de 21 de zile de spitalizare.

Ieri, in Spitalul de Urgenta Craiova, la Sectia de neurochirurgie, in salonul Silviei Burlan erau prezenti unchii fetei, Ion Sandu si Florea Burlan, si verisoara primara a copilei. Hotarirea externarii a alertat rudele Silviei. Familia considera ca este inuman ca Silvia sa fie dusa acasa, sa nu fie pregatita de un psihoterapeut pentru momentul aflarii tragicului adevar.

„Cum s-o externeze acum cind are nevoie de sustinerea cadrelor medicale? Am inteles ca spitalul nu are psiholog, tocmai de aceea dorim sa ne ofere macar posibilitatea de a aduce noi un psihoterapeut la patul copilei! Azi dupa-amiaza (ieri- n.r.), avocata noastra, Doina Victoria, va veni impreuna cu un psihoterapeut din Craiova pentru a incepe sedintele de pregatire a copilei. Nu o putem lua acasa. Riscam sa nu suporte socul si sa ramina distrusa pe viata. Oare nu o sa o avem pe constiinta si noi, si medicii care au decis ca nu mai e cazul s-o tina citeva zile in spital? Sau decizia externarii este urgentata pentru ca Silvia sa nu stea internata mai mult de 21 de zile? Azi (ieri- n.r.) are deja 18 zile de cind e in spital…“ , a spus Florea Burlan.

Familia este hotarita ca, in cazul in care Silviei i se va face externarea din spitalul craiovean, sa mearga s-o interneze la un spital in Bucuresti.

„A fost vorba sa fie externata de luni, dar doctorul Vasilovici a decis ca mai poate sta pina joi. Eu, ca director, nu pot sa iau nici o decizie, nu pot trece peste hotarirea doctorului curant, cel care a tinut-o sub observatie. El stie cel mai bine daca fetita are nevoie sau nu de psihoterapeut! Am inteles initial ca voiau sa-i dea tragica veste acasa, in sinul familiei…Intr-adevar, spitalul nu are psiholog, iar decizia rudelor de a aduce un specialist sa o consulte azi (ieri – n.r.) este binevenita. In ceea ce priveste cele 21 de zile de spitalizare, cred ca nu mai au nici o relevanta in acest caz. Este vorba de trei oameni disparuti in urma accidentului!“, a declarat Sorin Costinel Didu, director general adjunct medical al Spitalului de Urgenta Craiova.

Constantin Raducanoiu a venit doua zile la rind sa o viziteze pe Silvia

Dupa spusele unchiului Silviei, avocata a intocmit actele de constituire in parte civila in procesul intentat lui Carmen Paunescu, iar stringerea probelor a ramas singura problema. „ O sa-i cerem doamnei Paunescu sa-i ofere minorei pensie de intretinere pina la majorat, achitarea tuturor cheltuielilor de judecata si de spitalizare pina la refacerea completa a copilei. Dorim ca justitia sa-si faca datoria si ca vinovata sa fie pedepsita corespunzator. Este vorba de trei oameni care au murit in urma accidentului! Sintem convinsi ca va incerca sa se sustraga pedepsei si deja am aflat din presa ca a cerut internarea in strainatate pentru investigatii medicale. Probabil citiva ani!“, a spus Ion Sandu.

In aceasta perioada de aproximativ trei saptamini, familia Paunescu nu a sunat nici macar sa intrebe de starea sanatatii copilei. In schimb, simbata si duminica, unchiul Silviei, Ion Sandu, a ramas surprins de vizita lui Constantin Raducanoiu. „A venit simbata cu flori si suc, iar duminica ne-am trezit iar cu el, adusese mincare… Ne-a intrebat ce cheltuieli o sa mai facem la pomana de sase saptamini, de ce bani o sa mai avem nevoie?! A stat de vorba si cu avocata noastra care se afla in vizita. Cred ca e trimis de Adrian Paunescu. Nu inteleg, e purtatorul lui de cuvint?“, a povestit Ion Sandu.

Politia doljeana asteapta certificatele medico-legale

Politistii doljeni n-au nici o graba in privinta solutionarii dosarului medicului Natalia Carmen Paunescu, desi accidentul s-a produs pe 31 iulie. Dosarul sotiei senatorului Adrian Paunescu zace la dospit inca in sertarele Serviciului de Cercetari Penale, din cadrul IJP Dolj. Seful Serviciului Rutier Dolj, comisarul sef Marin Popescu, sustine ca, in ceea ce priveste departamentul pe care-l conduce, cercetarile sint incheiate.

„Noi am incheiat partea de cercetari care ne-a revenit si am trimis dosarul la Serviciul de Cercetari Penale, unde se ocupa de acest caz subcomisarul Radu Balteanu. Din cite stiu, dosarul nu a ajuns inca la Parchet pentru ca nu au sosit pina acum actele medico-legale intocmite in urma necropsiilor. Conform raportului nostru, in sarcina Nataliei Carmen Paunescu ramine depasirea neregulamentara, dar despre viteza cu care rula nu putem spune nimic. Asta se va stabili in urma expertizelor tehnice care se vor efectua. Pina atunci nu ne putem pronunta“.

Subcomisarul Radu Balteanu a declarat: „Imi pare rau, dar nu stiu cu cine vorbesc, pentru ca nu avem videotelefon. Cercetarea penala are caracter confidential, asa ca nu va pot da nici o relatie despre acest caz… Va pot asigura ca fotografia vitezometrului Hyunday-ului condus de Carmen Paunescu exista la dosar, dar nu va pot spune ce viteza indica acesta. Eu nu vreau decit sa-mi vad linistit de treaba si sa efectuez cercetarile in spiritul legii. Mie doar mi s-a incredintat acest caz. Orice amanunt vreti, adresati-va biroului de presa“ .

Inspector Florentina Popescu, reprezentant in relatiile cu presa, ne-a spus citeva vorbe despre „pozitia oficiala a institutiei“, pe care le auzisem si de la colegul ei, Radu Balteanu. In privinta certificatelor medicale, procurorul Robert Kelemen a spus ca poate trece si o luna pina cind acestea sa ajunga la dosar: „Rapoartele sint trimise la politie, acolo sint atasate la dosar si apoi dosarul ne este inaintat noua. Fara actele medico-legale, dosarul nu este complet si acesta este un motiv pentru a fi returnat politiei. La noi, treaba merge mai repede. Daca dosarul este complet, procurorul il poate trimite in instanta si in 15 zile“.

Seful IML Dolj, dr. Ionel Lulu Groza, a explicat de ce s-a intirziat asa de mult: „Eu am venit din concediu abia luni… Pentru ca un act medico-legal sa fie inaintat oficial, trebuie sa treaca printr-o comisie de validare. Aceasta comisie este formata din cinci oameni, din care acum doi sint inca in concediu, dar luni se intoarce unul si atunci, cu patru membri, se poate intruni acea comisie. Asta e, noi sintem fortati de specificul activitatii sa ne luam concediile o data cu vacanta judecatorilor. Eu cred ca rapoartele medicale vor fi facute asa cum trebuie, fara nici un rabat de la litera legii!“. Cercetarile penale se afla in continuare intr-o confidentialitate totala, pentru ca n-a venit actul medico-legal… Parchetul spune ca o trimite pe Carmen Paunescu in judecata in doua saptamini, numai sa vina dosarul. Dar, dosarul intirzie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS