17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenii construiesc case într-o veselie

Oltenii construiesc case într-o veselie

Dezvoltatorii imobiliari au început să construiască mult în Bănie. În ultimul an, mai multe firme şi-au deschis şantiere, oferind craiovenilor alternative la apartamentele vechi din blocurile ceauşiste.

Unul dintre proiectele aflate în derulare poartă titulatura „Mara Residence“, fiind dezvoltat de societatea Minteger Impex SRL, pe o suprafaţă de aproape zece hectare, situate la circa 1,5 kilometri de Metro Craiova, la şoseaua ce merge spre comuna Cârcea. Beneficiarii au la dispoziţie patru modele de casă, cea mai mare dintre ele având 200 de metri pătraţi, neincluzând terasele. Preţurile imobilelor sunt cuprinse între 135.000 şi 180.000 de euro.

„Doritorii trebuie să plătească un acont de 20% din valoarea construcţiei, apoi, la livrare, restul de bani. Proiectul nostru este demarat de anul trecut, deja o mare parte dintre cele 90 de case sunt acontate“, a precizat Marius Badea, managerul de proiect. Minteger Impex SRL, dezvoltatorul imobiliar, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 6,085 milioane de euro. Suma pe care firma o va investi în acest proiect de anvergură se ridică la aproximativ 7.000.000 de euro, potrivit managerului Marius Badea.

 

Cartier în poarta Ford România

 

Altă firmă care construieşte un minicartier rezidenţial la Craiova este Ferval Construct SRL. Societatea ridică două blocuri de locuinţe de trei etaje, plus mansardă, vizavi de fabrica Ford. Fiecare bloc va avea şapte scări a câte nouă garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere. Amplasamentul proiectului va fi împrejmuit, existând o singură cale de intrare/ieşire, pe bază de cartelă. De asemenea, complexul va beneficia de alei pietonale, parcări, spaţii verzi şi va avea pază permanentă. Preţul unei garsoniere de aproximativ 60 mp este de 58.000-60.000 de euro, al unui apartament cu două camere (80 mp), de 75.000 de euro, în timp ce un apartament cu trei camere (160-190 mp) costă între 110.000 şi 150.000 de euro. Dorian Tulitu, unul dintre asociaţii de la Ferval Construct, spune că termenul de finalizare a locuinţelor este 1 martie 2009 şi că potenţialii clienţi îşi pot negocia contractele.

„Complexul va avea toate utilităţile, se află la doar 450 de metri de reţeaua oraşului. Pentru a face accesul mai uşor, vom construi o subtraversare pe sub linia de tramvai. În ceea ce priveşte contractele, am stabilit de principiu un avans de 20%, alţi 30% urmând să fie daţi când blocurile vor fi ridicate la acoperiş şi ultimii 50%, la predarea apartamentului. Sistemul nu este însă bătut în cuie, unii vor credite pentru restul de 80%. La această oră, 10% dintre apartamente sunt deja arvunite“, a precizat Dorian Tulitu.

Construcţia blocurilor a ajuns deja la etajul al doilea, subtraversarea şi reţeaua de alimentare cu apă au fost realizate. În prezent, se lucrează la montarea stâlpilor de electricitate şi în curând se va trece la realizarea canalizării.

 

Metropolis – pe ţeavă

 

Unul dintre proiectele rezidenţiale despre care am mai scris în GdS este minicartierul „Metropolis“, ridicat la intersecţia străzii Tehnicii cu bulevardul Calea Bucureşti. În locaţia menţionată, firma West-Park SRL Craiova s-a angajat faţă de clienţi că va ridica patru blocuri-turn de câte 13 etaje – denumite „Barcelona“, „Madrid“, „Sevilla“ şi „Valencia“. Un apartament în cartierul menţionat costă între 77.971 de euro şi 129.310 euro, în funcţie de suprafaţă şi de numărul de camere, ambele preţuri fiind fără TVA. În total, este vorba de 300 de locuinţe. Dezvoltatorul imobiliar este West-Park SRL Craiova, care are în acţionariat trei societăţi: Cottage Park (Harghita) – 80% din capitalul social, Atlas SA – 12% şi Orange SRL – 8%. Atlas SA a pus la dispoziţie terenul, în timp ce Cottage Park vine cu patru investitori maghiari, care ar duce investiţii de 25 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII