18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpitalul Filantropia, scos la privatizare

Spitalul Filantropia, scos la privatizare

Conducerea Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova s-a răzgândit. După ce a studiat efectele externalizării asupra unor servicii proprii şi a ajuns la concluzia că privatizarea nu este o alegere realistă, acum comitetul director al spitalului consideră că pot să lase spălătoria şi bucătăria pe mâna unor firme private care să le administreze mai bine în folosul bolnavilor.
Prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Dolj, instituţie în subordinea căreia se află spitalul, a explicat că estimările au fost greşite. „În urma externalizării, costurile cu aceste servicii va trebui să fie mai mici cu 15 %. Din calculele lor reieşea că şi salariile ar fi trebuit să se diminueze cu 15 %, dar nu au calculat preţurile reale ţinând cont şi de investiţii“, a  spus Mogoş.
Prin urmare, au făcut solicitare pentru externalizare după ce au primit acceptul sindicatelor şi Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, iar acum se aşteaptă şi avizul Consiliului Local Craiova, în subordinea căruia se află spitalul. Ultima instituţie care va trebui să-şi dea acordul va fi Ministerul Sănătăţii.
„Considerăm că dacă nu vor fi probleme în obţinerea avizului de la consiliul local, este posibil ca în trei luni să fie finalizate licitaţiile şi atribuite contractele pentru respectivele servicii“, a declarat prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al ASP Dolj.
Mogoş a mai spus că şi alte spitale s-au arătat interesate de externalizare, în speranţa că investiţiile la care vor fi obligate firmele private ar reuşi să crească întrucâtva calitatea unor servicii oferite bolnavilor. Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, de exemplu, vrea să externalizeze  curăţenia şi spălătoria, capitole la care stă destul de prost, după cum au arătat ultimele controale efectuate de inspectorii sanitari ai ASP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII