14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBani pentru scolile afectate de inundatii

Bani pentru scolile afectate de inundatii

3,5 miliarde de lei vechi vor fi alocate in Dolj pentru consolidarea scolilor din Rast, Negoi, Cârna, Bistret si Plosca, localitati afectate in acest an de inundatii.


Potrivit presedintelui Federatiei Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP) Dolj, prof. Ion Bebe Cepoi, dupa vizita ministrului educatiei, Mihail Hardau, la Craiova, ministerul de resort a facut un bilant al scolilor afectate de inundatii. „Cu acest prilej a fost analizat necesarul de fonduri pentru unitatile de invatamânt de pe malul Dunarii. Totodata, ministerul ne-a asigurat ca sumele de bani vor fi distribuite la prima rectificare de buget, astfel incât cladirile scolilor afectate de valul de inundatii sa fie reconstruite de la temelie sau reabilitate, in functie de gravitate, si date spre folosinta elevilor la inceputul viitorului an scolar“, a spus presedintele SIP Dolj, prof. Ion Bebe Cepoi.


Potrivit sursei citate, ministrul educatiei a precizat ca si pentru copiii din zonele calamitate anul scolar 2006-2007 va incepe in conditii optime. In comunicatul transmis de minister catre SIP Dolj se precizeaza ca „unitatea scolara Rast, din judetul Dolj, a fost inclusa pe lista obiectivelor prioritare pentru reabilitari constructii“.


Sprijin pentru cadrele didactice sinistrate


Suma de 1,24 miliarde de lei va ajunge astazi la bugetarii (personal didactic si nedidactic) din invatamântul preuniversitar, sinistrati ai comunelor doljene de pe malul Dunarii, din Rast, Bistret si Goicea. Banii au fost strânsi de federatiile sindicatelor craiovene in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj. Potrivit vicepresedintelui SIP Dolj, prof. Constantin Lungulescu, aproximativ 45 de persoane vor primi, in functie de pagubele pricinuite de inundatii, sume substantiale de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS