16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRoşii gigant în Mehedinţi

Roşii gigant în Mehedinţi

Un agricultor din Mehedinţi se apropie de Cartea Recordurilor şi se poate mândri cu o recoltă impresionantă de roşii gigant. Ion Voicu, din comuna Pătulele, plantează de ani buni roşii în solarul din grădina sa şi foloseşte seminţe pe care le păstrează de la an la an, iar secretul îl constituie îngrăşământul natural de la animale şi multă apă. Roşiile mehedinţeanului depăşesc cu mult un kilogram bucata şi sunt acum celebre în pieţele din oraşe, iar clienţii le cumpără şi pentru gustul bun, dar mai ales ca să le păstreze seminţele.
„Noi nu le facem nimic deosebit roşiilor, doar că avem grijă de ele ca de nişte copii, de când punem sămânţa în răsad, până când încep să dea florile, şi uite aşa se fac minunăţiile astea de roşii. Sunt lăsate pe pământ pentru că sunt prea grele şi se rupe vrejul“, a spus Elvira Voicu.
Greutatea roşiilor culese anul acesta a depăşit orice aşteptare. Una singură ajunge să cântărească 1,668 kilograme.
„Am rămas şi eu uimit când am văzut că depăşesc un kilogram, mă aşteptam să fie mari, dar nici aşa. Numai eu ştiu şi cu soţia mea câtă muncă am tras să le facem aşa mari, câtă apă am băgat în ele. Doar apă şi îngrăşământ de la animale, nimic altceva, pot să merg oriunde cu ele, nu au nimic chimic în ele. În fiecare an sunt din ce în ce mai mari“, a povestit Ion Voicu, legumicultorul din Pătulele.
Ion Voicu se ocupă de ani buni de roşii şi grădinăritul este activitatea sa principală de când se ştie. Făcută cu pasiune şi dedicare, această activitate s-a dovedit a fi o sursă de venit mai mult decât profitabilă. Omul spune că nu se lasă până nu intră în Cartea Recordurilor.
Legumicultorii din judeţul Mehedinţi spun că recolta bogată presupune o muncă permanentă, de dimineaţă până seara, în solar. Truda ţăranilor legumicultori din comuna Pătulele a dat rezultate nesperat de bune în acest an. Roadele bogate din localitate sunt cunoscute nu numai în zonă, produsele crescute după reţetă exclusiv ecologică ajungând la Orşova, Herculane, Timişoara şi chiar Oradea.
Agricultorul din Pătulele este abia la începutul recoltei şi mai are multe roşii gigant de cules.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII