14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnvăţământul 2.0: Şcoala de valori

Învăţământul 2.0: Şcoala de valori

O nouă şcoală inovatoare şi-a pus bazele în România. „Şcoala de valori“ este o organizaţie nonguvernamentală, care îşi propune să sprijine educaţia cu metode nonformale şi iniţiative cu un impact puternic. Ea a fost înfiinţată de Ştefan Pălărie, cel care s-a întrebat „cum ar putea să ajute România“. Astfel a luat naştere acest proiect naţional şi internaţional, on line, prin intermediul unui parteneriat cu AIESEC România.
Primul proiect din cadrul acestei organizaţii se numeşte GROW. Este un program educaţional în limba engleză, care se va desfăşura pe parcursul următorilor cinci ani în 15 oraşe din România. Acest program urmăreşte să creeze o societate bazată pe valori, prin care elevii să îşi dezvolte stima de sine, abilităţi necesare în viitorul profesional şi o atitudine constructivă.
De acest proiect pot beneficia şi tinerii craioveni. Ei se pot înscrie prin completarea unui formular on line disponibil pe site-ul oficial www.growedu.ro, până pe 1 martie. Pe baza acestuia se vor alege 100 de participanţi. Promovarea proiectului se va face în toate liceele din Craiova. Sesiunile teoretice vor consta în pregătire pe teme precum: descoperirea de sine, abilităţi de comunicare, lucrul în echipă, managementul unui proiect, sănătate, discriminare, iar sesiunile practice: team building-uri, workshop-uri, global village. Acest proiect a fost implementat la nivel local de Aiesec Craiova.

Florentina Decă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII