16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncompatibili cu funcţiile de directori

Incompatibili cu funcţiile de directori

Rezultate dezastruoase la concursul pentru posturile de conducere ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, desfăşurat în perioada 18 – 20 octombrie la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Din şapte pretendenţi la şefia instituţiei, doar unul a fost în stare să promoveze concursul, în condiţiile în care unii dintre candidaţi deţin sau au deţinut funcţii de conducere la DSP Dolj sau la spitale.
Ec. Nicolae Marcu este noul director economic al DSP Dolj, după ce a reuşit să obţină note de trecere atât la proba scrisă (85 de puncte), cât şi la interviu (82 de puncte). Marcu (fost director economic al Spitalului din Calafat) i-a avut contracandidaţi pe Ilie Daniel Sabin (fost director financiar contabil al Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova) şi Marin Albu (actualul director economic al DSP Dolj), care nu au reuşit să treacă de proba scrisă. Punctajul obţinut, de 52 de puncte, respectiv 37 de puncte, nu le-a permis să promoveze concursul.

Directorul executiv a concurat pentru un post de adjunct

Cele mai slabe rezultate le-au avut însă cei doi candidaţi pentru postul de director executiv. Potrivit directorului de comunicare al ANFP, dr. Stelian Voinea şi ec. Mihai Ovidu Coman au obţinut note mici la proba scrisă, iar contestaţiile depuse ulterior de aceştia au fost respinse. „La proba scrisă, Stelian Voinea a obţinut 28 de puncte, iar domnul Coman – 42 de puncte. Au depus contestaţii, dar au fost respinse. Pentru a putea susţine proba următoare de interviu, ar fi trebuit să obţină la proba scrisă cel puţin 70 de puncte“, a declarat Monica Dimitriu, director de comunicare în cadrul ANFP.
Şi postul de director executiv adjunct de sănătate publică a rămas neocupat după ce unul dintre candidaţi, dr. Bebe Martin (director interimar al Spitalului CFR Craiova), a picat proba scrisă cu 67 de puncte, iar celălalt candidat, dr. Dolores Tătar, nu s-a mai prezentat.
Dr. Dolores Tătar este actualul director interimar al DSP Dolj, dar în trecut a mai deţinut funcţia de director adjunct la DSP Dolj. Tătar a concurat acum pentru postul de director adjunct de sănătate publică, ocupat de dr. Ludmila Prunariu. Aşa cum se întâmplă în astfel de situaţii, interimatul la conducerea DSP Dolj se va prelungi până la organizarea unui nou concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII