24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalafatul are căldură până în ianuarie

Calafatul are căldură până în ianuarie

Furnizorul de agent termic pentru 3.300 de apartamente şi pentru unităţile sanitare şi de învăţământ din Calafat, SC Termoficare, poate beneficia acum de subvenţia de 1,5 milioane de lei de la guvern, după ce reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale din municipiu au rezolvat problema hotărârii de guvern în care era specificată fosta Uzină Termică din Calafat.
„Din neatenţie, în acte s-a trecut Uzina Termică în loc de SC Termoficare Calafat SRL, iar banii nu puteau fi folosiţi“, a explicat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. SC Termoficare Calafat SRL este societatea care a preluat producţia şi distribuţia de energie termică de la fosta Uzină Termică din Calafat, aflată în lichidare. „Era o problemă de numire însă, din această cauză, ne uitam la 15 miliarde de lei vechi (1,5 milioane de lei – n.r.), deşi noi am trimis documentaţia la guvern în termenul prevăzut“, a declarat Mircea Guţă, primarul municipiului Calafat. Problema denumirii beneficiarului banilor a fost rezolvată joi, după intervenţia municipalităţii din Calafat şi a prefectului la guvern.
Pe lângă problema stocului de păcură, SC Termoficare Calafat mai avea o problemă cu furnizorul de energie electrică CEZ Vânzare, care reziliase contractul cu fosta Uzină Termică pentru neplata datoriilor. Din spusele primarului Guţă reiese că s-a găsit o soluţie şi pentru rezolvarea acestei situaţii. „Angajaţii CEZ au început să lucreze de astăzi (vineri – n.r.) pentru refacerea conexiunilor electrice. În ceea ce priveşte păcura necesară, cred că ne ajunge până în ianuarie, în primele zile. După aceea, trebuie să găsim alte surse financiare. Eu cred că în cinci-şase zile sau cel mai târziu pe 15 noiembrie începem furnizarea agentului termic către populaţie“, a declarat Mircea Guţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII