18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElectroputere se lansează în afaceri imobiliare

Electroputere se lansează în afaceri imobiliare

Stadionul Naţional „Lia Manoliu“ se întinde pe 7,9 hectare. Noul complex sportiv de la Craiova va avea 14 hectare, aproape dublu, promite Fathi Taher, noul preşedinte al CA de la Electroputere Craiova. Actualul stadion al societăţii va putea fi astfel transformat într-un complex rezidenţial.

 

 

 

Omul de afaceri Fathi Taher, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) la Electroputere SA Craiova, a declarat ieri că patronatul are în vedere construirea unui nou stadion pentru viitoarea echipă de fotbal a societăţii. „Am discutat să cumpărăm 14 hectare de teren la marginea Craiovei, pe care vom construi un stadion modern, acoperit. Vom prezenta proiectul nostru într-o conferinţă de presă, în luna iunie“, a afirmat Fathi Taher. Potrivit acestuia, echipa care va manageria clubul va fi alcătuită de actualul director general al societăţii, Cornel Mondea, iar decizia CA a venit ca urmare a solicitărilor sindicatului. „Sindicatul a cerut relansarea acestei echipe. Vom aloca bani pentru acest proiect, dar, deocamdată, prioritatea noastră este să facem fabrica să meargă“, a spus, la rândul său, Cornel Mondea.

Suprafaţa totală pe care intenţionează să o cumpere Electroputere pare foarte mare, aşa încât ne putem gândi că aici ar putea apărea un întreg complex sportiv. Pentru comparaţie, cel mai mare stadion al ţării, „Lia Manoliu“, are o suprafaţă de 7,9 hectare. Întregul complex măsoară 38,8 hectare. „Dacă au promis, trebuie să-i credem. Patronatul de la Al Arrab Contracting Company are o avere de câteva miliarde de euro, deci, ce înseamnă această investiţie pentru ei?“, a afirmat liderul sindical, Aurel Bojenoiu. Palmaresul defunctei Electroputere Craiova s-a putea afla în prezent la actuala FC Caracal, pe traseul Electroputere-Extensiv-FC Craiova-FC Caracal.

Preşedintele executiv al clubului, Jean Niţulescu, spune că trebuie să verifice în acte dacă este aşa. „Să verificăm. Dacă ne aparţine, nu va fi nici o problemă să-l returnăm“, a declarat Niţulescu. Trebuie spus că ridicarea unui nou stadion dă undă verde desfiinţării actualului stadion aflat în proprietatea Electroputere, cel din cartierul Valea Roşie. Aici şi-ar putea face apariţia, în următorii ani, un mall sau un complex rezidenţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII