17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEco Sud cheama Salubritatea in instanta

Eco Sud cheama Salubritatea in instanta

Razboiul dintre gestionarul rampei ecologice de la Mofleni si municipalitatea Baniei se poarta de câteva zile pe doua planuri. In paralel cu negocierile pentru stabilirea unui nou tarif pentru deseuri, SC Eco Sud Bucuresti a dat in judecata Serviciul Public de Salubritate, unitate subordonata Consiliului Local Craiova, pentru recuperarea unei restante de 5,4 miliarde de lei vechi, suma reprezentând contravaloarea serviciului de depozitare a gunoiului in perioada noiembrie – decembrie 2005. Restul datoriei pe care Salubritatea o are catre Eco Sud, respectiv opt miliarde de lei, va fi platit esalonat in baza unui act aditional la contractul dintre cei doi operatori, valabil pâna la 16 iunie 2006.


„O sa facem intâmpinare, fiindca, in primul rând, vrem sa cerem stramutarea procesului la Craiova. Ei ne-au intentat actiunea in Bucuresti, dar noi suntem pârâti, deci trebuie sa o inregistreze la Craiova. Nu au fost de acord sa includem si suma de 5,4 miliarde in actul aditional prin care am reevaluat impreuna modalitatile de plata a datoriei“, a declarat directorul Salubritatii, Sorin Ciobanu.


Precizam ca, din cauza neintelegerilor dintre administratia Craiovei si SC Eco Sud in privinta pretului de depozitare, prima stabilind un tarif de 13,85 dolari pe tona, iar cealalta cerând 35 de euro pe tona, societatea bucuresteana si Serviciul de Salubritate nu au semnat inca un contract, Eco Sud nemaiincasând nici un ban din iunie 2006, desi reziduurile orasului sunt duse zilnic in rampa. Irena Ilie, directorul Eco Sud, nu a putut fi contactata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS