14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlteanca in cautarea gloriei

Olteanca in cautarea gloriei

A debutat când avea doar cinci ani in fata câtorva prieteni de familie si de atunci cânta de câte ori are ocazia. Simona Roman este una dintre cele doua aspirante la titulatura de vedeta care vor reprezenta Craiova la concursul „Fresh Star“.


Când a aflat ca soseste in Craiova o caravana care cauta tinere dornice de afirmare in domeniul muzical, Simona a stiut ca trebuie sa-si incerce norocul. „Dau tot ce am mai bun din punct de vedere muzical si, daca se intâmpla sa nu câstig, nu-mi pierd speranta. Stiu ca sansa mea va veni mai târziu“, asa a gândit Simona când s-a inscris in competitie. Fara prea mari emotii, ca doar mai cântase de atâtea ori chiar si in fata unui public numeros, adolescenta s-a invoit de la scoala si s-a prezentat la Casa Armatei, unde se desfasura competitia. Pâna sa apuce sa cânte insa, a avut parte de câteva peripetii.


A debutat cu o melodie de la Erasure


„Nu stiam ca trebuie sa vin cu un negativ, am aflat de la ceilalti concurenti cu un sfert de ora inainte de concurs. Asa ca am luat un taxi, iar in drum spre casa am prins toate semafoarele“, a povestit tânara amuzata. Melodiile cu care Simona a impresionat-o pe Crina Mardare (membra a juriului) au fost „All that she wants“, de la Ace of Base, si „Bring me to life“ de la Evanescence. „Nu am avut emotii prea mari, pentru ca eram obisnuita sa cânt live, si acesta nu era primul concurs la care participam“, a mentionat adolescenta.


Aceasta a povestit ca a inceput sa cânte de când avea cinci ani. Tatal ei era mare fan al formatiei Erasure si micuta a inceput sa invete melodiile pe care le auzea. Astfel ca, intr-o seara, fara sa anunte pe nimeni, a decis ca este momentul sa debuteze. Evenimentul a avut loc in sufrageria familiei in fata unor prieteni ai parintilor. Cam acesta ar fi momentul când Simona a stiut ca vrea o cariera in muzica.


Prima recunoastere a talentului a venit insa ceva mai târziu, când Simona era deja in clasa a opta. Atunci, adolescenta a participat la un concurs organizat de Radio Oltenia Craiova si a câstigat premiul intâi, desi s-a luptat cu „foarte, foarte multi concurenti“. Incurajata de succesul obtinut, olteanca a participat si la preselectia Pop Stars de la Bucuresti. „Cred ca am avut si putin ghinion pentru ca am intrat in concurs la ora 2.00 noaptea, venisera tineri de peste tot“, si-a amintit Simona. Ea nu a ramas insa cu un gust amar de pe urma esecului din Capitala, ci dimpotriva.


„Sunt putine baluri unde nu am cântat“


Dupa ce a ascultat-o cântând, unul dintre membrii juriului a tinut s-o felicite pentru vocea sa. „Adi Despot a venit la mine si mi-a zis «Cânti foarte bine. Dupa ce mai cresti, ar trebui sa participi si la alte concursuri»“, a povestit Simona. Si pentru ca nu trebuie sa nesocotesti sfaturile unei vedete rock, dupa ce a ajuns la liceu, Simona a inceput sa cânte foarte des, fie in diverse spectacole, fie la diferite concursuri.


„Am cântat mai intâi la Balul Bobocilor, organizat de liceul meu, si publicul m-a placut. Acum pot spune ca sunt putine baluri unde nu am cântat“, a afirmat adolescenta, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Nicolae Titulescu“. Desi dupa terminarea liceului vrea sa dea la Academia de Politie sau la Facultatea de Psihologie, Simona tânjeste si dupa o cariera in domeniul muzical.


„M-am apucat de cântat nu pentru ca asta face toata lumea, ci pentru ca asta simt si asta vreau sa fac“, a precizat tânara.


Caiete intregi cu versuri


Daca majoritatea aspirantilor la titlul de vedeta incearca sa convinga compozitori renumiti sa le faca o melodie, Simona isi scrie singura piesele. Prin clasa a opta s-a apucat de scris poezii si de atunci a strâns caiete intregi cu versuri. „Piesele am inceput mai târziu sa mi le scriu si pâna acum am doar trei finalizate. Eu semnez atât textul, cât si linia melodica, iar negativele mi le-a facut Catalin de la formatia Freeplay“, a spus Simona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS